Prajituri

Desert Ferrero cu ciocolata

Desert Ferrero cu ciocolata

Desert Ferrero cu ciocolata – in deliciu de zile mari. Este un desert usor soficticat, dar cu un gust cu totul si cu totul deosebit dat de boboanele Ferrero Rocher. Am copt un blat de rulada pe care l-am taiat in 2 astfel incat sa am doua rulouri.

Sfaturi!

  • Se face un blat de rulada ce se portioneaza in 2 parti. Vor rezulta doua rulouri. Blatul este foarte, foarte subtire si nu se coace prea mult pentru a nu deveni casant.
  • Imediat ce scoatem blatul din cuptor il rasturnam pe un prosop curat umezit, ii dezlipim hartia de copt si-l rulam in prosop. Il lasam pana cand se raceste.
  • Frisca lichida indulcita se poate inlocui cu smantana pentru frisca, insa in acest caz este nevoie sa adaugati zahar dupa gust in crema.
  • Reteta usoara.

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • un praf de sare

Ingredente crema:

  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr mascarpone
  • 10 bomboane Ferrero Rocher
  • + 100 gr ciocolata amaruie,  3 linguri de lapte pentru glazura

Mod de preparare.

1.Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat cate o lingura de zahar si se mixeaza pana cand devine o spuma tare.

2. Adaugam treptat galbenusurile si le amestecam cu o spatula.

3.Adaugam treptat si cele patru linguri de faina si incorporam cu spatula.

4.Turnam compozitiain tava tapetata cu hartie de copt si coacem 12 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

5.Imediat ce scoatem blatul din cuptor il rasturnam pe un prosop de bucatarie umezit. Dezlipim hartia de copt si rulam in prosop blatul.

6.Pentru crema mixam spuma frisca lichida si cand este suficient de spumata adaugam mascarponele si mai mixam 10-15 secunde pana se incorporeaza perfect. Sfaramam bomboanele si le adaugam in crema.

7. Taiem blatul in 2, impartim crema si o punem in mijlocul celor 2 parti de rulada. Rulam si punem cele 2  rulouri pe un platou.

8.Topim ciocolata amaruie cu laptele si turnam deasupra rulourilor. Dam la rece pentru cel putin 1 ora. Pofta buna!

Va sugerez sa incercati si tortul Trufa de ciooclata.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker