Tort cu crema de vanilie si ciocolata

By

Tort cu crema de vanilie si ciocolata

Tort cu crema de vanilie si ciocolata este un tort clasic cu blat insiropat extrem de delicios. Am facut o crema de vanilie pe care am impartit-o in doua. Intr-o parte am adaugat ciocolata si esenta de rom si in cealalta am adaugat esenta de portocala. A iesit delicios. A! Si l-am insiropat cu putin lichior crema de tiramisu, dar voi puteti renunta la aceasta si sa o inlocuiti cu compot sau diverse siropuri.

Ingrediente blat:

  • 4 oua 
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente creme:

  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri de faina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 200 g de frisca lichida
  • esenta de rom
  • esenta de portocala

Ingrediente  sirop:

  • 50 ml lichior crama de tiramisu
  • 50 ml apa 

Mod de preparare.

1.Pregatim mai intai blatul de tort. Mixam spuma ouale cu zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Eu am mixat ouale cu totul, nu am mai separat albusurile de galbenusuri. Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 21 de cm tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade.

2.Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul si faina si turnam in fir subtire laptele. Punem compozitia la foc mic si amestecam continuu pana cand se ingroasa ca o budinca. Impartim budinca in 2 boluri. Intr-un bol adaugam esenta de portocala, iar in celalalt adaugam ciocolata si esenta de rom. Amestecam bine sa se topesca ciocolata. Adaugam in fiecare bol de creme cate 100 de ml frisca lichida mihata si amestecam.

3.Taiem blatul astfel incat sa ne ramana 3 parti si punem prima parte pe platou. Insiropam cu sirop facut din lichor amestecat cu apa calduta. Punem un strat de crema, adaugam alta parte de blat si insiropam. Urmeaza alt strat de crema, apoi ultimul blat. Ornam cu frisca si crema ramasa sau  cum doreste fiecare. Lasam tortul la rece cel putin 2-3 ore. Pofta buna!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like