DiverseFara coacere

Orez cu lapte cremos

Orez cu lapte cremos

Orez cu lapte cremos- acesta este desertul care imi aduce aminte cel mai mult de copilarie. L-am iubit atunci, il iubesc chiar si acum, mare. Il iubeste si copilul meu la randul lui. de fapt, cred ca toti copilasii il adora. In copilarie mama fierbea orezul in apa si abia dupa ce era aproape fiert ii adauga laptele. Mi se pare mult mai cremos orezul fiert in lapte si de ceva timp doar asa il prepar. Cred ca este cel mai simplu desert, fara riscuri si delicios.

Cateva sfaturi

  • Pentru un plus de cremozitate, adaugati putin unt la finalul procesului de fierbere al orezului. Nu mult, 20 de grame, cat o nuca.
  • Coaja de lamaie sau de portocala aduce un plus de aroma, desi se pot adauga doar esente dupa gust.  Noi adaugam coaja de lamaie sau de portocala la final.

Ingrediente:

  • 100 gr orez
  • 600 ml lapte
  • 20 gr unt
  • 3-4 linguri de zahar dupa gust
  • 1 lingurita coaja de lamaie razuita
  • 1 lingurita esenta de vanilie 
  • un praf de scortisoara

Cum preparam Orez cu lapte cremos

1.Mai intai punem  laptele la fiert intr-o oala incapatoare. Cand incepe sa clocoteasca laptele, adaugam orezul spalat si lasam la fiert timp de 20-25 de minute sau pana cand orezul este fiert.

2.Adaugam zaharul si untul, amestecam bine si stingem focul orezului cu lapte. Adaugam si coaja de lamaie sau portocala, adaugam si esenta si praful de scortisoara.

Pofta buna! Orezul cu lapte este cel mai bun caldut, insa se pastreaza perfect la frigider pentru a doua zi in caserole ermetic inschise.

Un alt desert cu aroma si amintiri de copilarie este grisul cu lapte.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker