Cupola Savoiardi – un desert rapid fara coacere
Cupola Savoiardi – un desert rapid fara coacere
Cupola Savoiardi – un desert rapid fara coacere, dar DE-LI-CIOS. Nu, nu este Diplomat, nici Tiramisu, este doar un desert rapid pentru care nu este nevoie nici macar sa pornim cuptorul ( doar pe cel cu microunde). Eu l-am pregatit in aproximativ 15 minute impreuna cu fetita mea, dar l-am dat la rece inca 30 de minute.
Ingrediente:
- 200 ml frisca lichida
- 250 gr mascarpone
- 50 gr ciocolata razuita
- 1/2 lingurita coaja de lamaie
- 100 ml lapte + 1/2 lingurita de miere
- 250 gr piscoturi
- 100 gr ciocolata alba + 2 linguri de lapte
Mod de preparare.
1.Mai intai mixam frisca lichida pana cand devine ferma. Adaugam mascarponele si mai mixam aproximativ 1 minut.
2.Adaugam ciocolata razuita si amestecam cu o spatula.
3.Laptele il incalzim usor la microunde pentru 10-12 secunde, iar mierea o dizolvam in el.
4.Tapetam un bol incapator cu folie alimentara ( in lipsa acesteia, eu am folosit folie de aluminiu).
5.Trecem 3-4 secunde piscoturile prin laptele caldut si tapetam peretii bolului cu acestea. In mijloc punem toata crema de mascarpone si acoperim cu inca un strat de piscoturi. Dam desertul la rece pentru 30-40 de minute.
6. Topim ciocolata alba impreuna cu 2 linguri de lapte si o turnam deasupra cupolei. Mai dam cupola 10 minute la frigider si putem portiona. Pofta buna!