BrioseDe CraciunPrajituri

Briose Berlin

Briose Berlin

Briose Berlin cu visine, cu textura umeda si o crusta crocanta cu scortisoara sun delicioase. Crusta asta cu scortisoara ne-a placut tare mult. Insa, atentie! Am tinut briosele acoperite cu folie alimentara pana a doua zi, iar crusta s-a inmuiat, nu a mai fost crocanta. Prin urmare, nu le acoperiti, oricum vor ramane moi, iar crusta va ramane crocanta.

Sfaturi!

  • Pentru crusta crocanta amestecati 3 linguri de zahar cu o lingura de scortisoara. Adaugati deasupra fiecarei briose minim o lingura din acest amestec.
  • Se pot folosi orice tip de fructe aveti, fie proaspete, fie din compot sau congelate. Eu am folosit visine din compot pe care le-am taiat in cubulete mici.
  • Zahar nu este mult. Datorita faptului ca adaugam iaurt, compozitia nu va fi excesiv de dulce.
  • Din aceasta compozitie mi-au iesit 11 briose mari, probabil vor iesi 18-20 de briose in forme potrivite din hartie.
  • Reteta usoara. Nu avem nevoie de mixer, toate ingredientele se amesteca cu telul, iar durata totala a prepararii acestor briose este de aproximativ 30-35 de minute.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 125 g unt
  • 130 g iaurt simplu( un iaurt mic) 
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • visine din compot
  • Crusta: 3 linguri de zahar + 1 lingura de scortisoara.

Mod de preparare.

1.Untul moale, de la temperatura camerei,  il amestecam cu zaharul, apoi adaugam treptat ouale. Adaugam iaurtul si apoi  faina amestecata cu praful de copt si le incorporam bine cu ajutorul unui tel. Adaugam si esenta.

2.Tapetam o tava pentru briose cu hartii speciale. Eu am avut hartii cartonate si mult mai mari decat cele normale.

3.Umplem pe jumatate formele pentru briose, adaugam visine si acoperim cu o lingura de compozitie pentru briose.

4.Acoperim briosele cu zahar amestecat cu scortisoara si le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Le lasam la copt aproximativ 25 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.

  • Datorita amestecului de zahar si scortisoara cu care am format crusta, briosele nu vor mai creste foarte mult in timpul coacerii.

Pofta buna! Astept impresiile voastre. Noua ne-au placut foarte mult, mai ales fetitei.

 

 

sursa mea:https://www.iamcook.ru/showrecipe/3820

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker