Cheesecake cu mascarpone
Cheesecake cu mascarpone
Cheesecake cu mascarpone este un desert extrem de delicios si de usor de preparat. Nu este foarte dulce si poate fi servit cu diverse topping- uri. Noi am servit o parte cu topping de afine si o parte cu gem de visine. Este nemaipomenit de delcios!
Sfaturi!
- Cantitatea de zahar adaugata in crema de branza poate varia in functie de gustul vostru. Eu nu am vrut sa am un preparat prea dulce si am adaugat doar 100 gr zahar.
- Am folosit branza telemea sarata pentru crema. Branza am dat-o mai intai pe razatoare si apoi am folosit-o la crema.
- Am folosit biscuiti Petit Beurre pentru blatul cheesecake- ului.
- Reteta usoara. Cheesecake-ul este un desert care se prepara usor si foarte rapid.
Ingrediente blat:
- 200 gr biscuiti
- 120 gr unt
Umplutura:
- 250 gr mascarpone
- 200 gr branza de vaca
- 150 gr smantana
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 1 lingura coaja de portocala razuita
- esenta de vanilie
Mod de preparare.
1.Mai intai pregatim blatul: maruntim biscuiti, adaugm untul si amestecam bine. Va rezulta o compozitie nisipoasa pe care o vam presa bine pe fundul unei tavi cu peretii detasabili pe care o tapetam inainte cu hartie de copt.
2.Dam 10 minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade tava cu blatul de biscuiti.
3.Pregatim apoi umplutura: mixam branza impreuna cu smantana si mascarpone timp de 1 minut. Adaugam ouale, zaharul, coaja de portocala si esenta si mai mixam 1 minut.
4.Adaugam compozitia de mascarpone peste blatul de biscuiti si dam din nou la cuptor pentru 40-45 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam la racit in tava.
- Putem sa servim cheesecake-ul cu topping pentru inghetata, cu gemuri sau cu nuci caramelizate. Oricum va fi delicios.
Pofta buna!