Prajitura Nuca Delicioasa

Prajitura Nuca Delicioasa
Prajitura Nuca Delicioasa este o prajitura delicioasa si spornica perfecta pentru orice ocazie. Se prepara usor, iar rezultatul este senzational, tocmai din aceasta cauza am denumit-o Nuca Delicioasa. Aveam nuci la congelator si de ceva timp ma gandeam sa fac un deliciu. Aveam alta prajitura in cap, insa voiam ceva nou. Asa a luat nastere Nuca Delicioasa.
Cateva sfaturi!
- Nucile se pastreaza perfect la congelator. Acest sfat l-am primit si eu de la o colega si chiar mi-a fost util. Am macinat nucile congelate, nu a fost nevoie sa le las la decongelat.
- Crema de ciocolata este senzationala, puteti face mai multa si veti avea un strat mai gros.
- Dimensiune tava: 23/27 cm
Ingrediente blat:
- 5 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de faina
- 150 gr nuci macinate
- 1 lingurita esenta sau 1 lingura coaja razuita de portocala
- 1 plic de praf de copt
Ingrediente crema:
- 2 galbenusuri
- 2 linguri de faina
- 250 ml lapte
- 6 linguri de zahar
- 100 gr ciocolata amaruie
Cum preparam Prajitura Nuca Delicioasa
1.Mai intai preparam blatul. Acesta se prepara usor fiind un pandispan. Mixam albusurile spuma cu 3 linguri de zahar. Mixam galbenusurile cu celelalte 3 linguri de zahar, adagam si uleiul si mai mixam 1 minut.
2.Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o spatula. Adaugam si faina, praful de copt si esenta sau coaja de portocala si le incorporam si pe acestea usor, iar la final adaugam nuca macinata.
3.Turnam compoztia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea ( aprox.30 de min).
4.Intre timp preparam crema. Amestecam galbenusurile cu zaharul si 50 ml lapte, adaugam faina si restul de lapte in fir subtire si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Punem compozitia la foc mic/mediu si amestecam continuu pana cand crema se ingroasa ca o budinca. Imediat ce luam crema de pe foc, adaugam in ea ciocolata rupta cubulete si amestecam pana cand aceasta se topeste.
5.Nivelam crema deasupra blatului lasat 10-15 minute la racorit si portionam prajitura dupa 1-2 ore. Pofta buna!