Biscuiti crocanti ” Domnisoara Scortisoara”
Biscuiti crocanti ” Domnisoara Scortisoara”
Biscuiti crocanti ” Domnisoara Scortisoara” – biscuiti fragezi si aromati cu scortisoara. Se pot pastra pana la 10-12 zile in cutii ermetic inchise caci din aceasta compozitie ies destul de multi biscuiti. 4 tavi mari de biscuiti am copt. Insa sunt deliciosi, eu am intins foile subtiri si au iesit usor crocanti.
Daca nu va place scortioara, o puteti inlocui cu aroma de vanilie sau cu orice alta aroma doriti voi.
Ingrediente:
- 225 gr unt
- 2 oua
- 170 gr zahar
- 550-570 gr faina
- 2 linguri de ulei
- un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita coaja razuita de lamaie
- 1 lingurita scortisoara
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare.
1.Mai intai amestecam bine untul cu zaharul cu ajutorul unui tel. Adaugam si ouale si uleiul si mai amestecam 2-3 minute.
2. Adaugam 550 gr faina, bicarbonatul, lamaia si scortisoara si framantam. Daca mai este nevoie, mai adaugam o lingura de faina astfel incat aluatul sa nu mai fie lipicios.
3.Presaram faina pe blatul de lucru, intindem foi subtiri si decupam biscuitii. Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem pentru 10-12 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Imediat ce ii scoatem din cuptor ii dam prin zahar pudra cu aroma de vanilie. Pofta buna!