Fursecuri crapacioase cu portocala

By

Fursecuri crapacioase cu portocala

Fursecuri crapacioase cu portocala sunt atat de fragede si de aromate incat sunt sigura ca le veti indragi si voi. Iar asta este perioada din an cand fursecurile si biscuitii sunt la mare cautare. Sunt foarte spornice aceste fursecuri, ies aproximativ 65-70 dintr-o compozitie. Si…am avut si ajutor: eu am format bilutele, iar fetita le-a dat prin zahar pudra. A fost distractiv pentru ea 🙂

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 160 g unt moale
  • 1 plic de praf de copt
  • coaja razuita de la o portocala
  • 4 linguri de zeama de portocala
  • 500 gr faina
  • 250 gr zahar pudra
  • un praf de sare

Mod de preparare.

1.Mixam untul moale cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam coaja de portocala si mai mixam cateva secunde.

2. Adaugam ouale si zeama de portocala si mixam bine pana cand compozitia devine cremoasa.

3. Adaugam faina, praful de sare si praful de copt si incorporam bine cu ajutorul unei spatule.

4.Dam compozitia la frigider pentru cel putin 2 ore.

5. Formam bilute de marimea unei nuci. Dam fiecare biluta prin zahar pudra din abundenta fara sa scuturam surplusul si le punem in tava tapetata cu hartie de copt lasand distanta de aprox.2 cm intre fursecuri.

6.Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 14-15 minute. Dupa acest timp de coacere, vor fi moi, dar de mai intaresc cand se racesc. Pofta buna! Sunt sigura ca si voi le veti indragi si voi 🙂

 

Poate va intereseaza si biscuitii crapaciosi cu ciocolata din aceeasi gama – https://ciocolatacuzambete.ro/biscuiti-crapaciosi-cu-ciocolata/

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like