Biscuiti fragezi cu unt

Biscuiti fragezi cu unt

By

Biscuiti fragezi cu unt

Biscuiti fragezi cu unt sunt biscuiti deliciosi, fragezi si aromati ce se fac destul de usor si si de repede si fac deliciul copiilor. Se pot lasa si nepudrati cu zahar pudra si ies destul de multi biscuiti dintr-o compozitie, am copt 4 tavi. In cutii ermetic inchise, se pot pastra si pana la 2 saptamani. Iar de fragezi, sunt, se topesc in gura. Secretul este sa nu ii coacem prea mult, daca incep sa se rumeneasca pe margini, atunci vor deveni crocanti cand se racesc. Eu ii coc aproximativ 10-11 minute.

In plus, acesti biscuiti se intinde si se decupeaza imediat ce am facut aluatul, nu este nevoie sa il dam la rece.

Ingrediente:

  • 225 g unt
  • 2 oua
  • 170 g zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 550 g faina
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • esenta de vanilie – optional
  • zahar pudra- optional

Mod de preparare biscuiti fragezi cu unt.

1.Mixam untul ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugam apoi ouale si mai mixam 1 minut pana cand le incorporam, apoi uleiul si mixam. Adaugam faina toata odata, praful de bicarbonat si esenta, daca doriti, si framantam aluatul bine.

2.Presaram faina pe blatul de lucru si intindem foi subtiri( daca sunt prea subtiri, ies biscuiti crocanti, daca sunt mai groase, ies biscuiti mai fragezi) pe care le decupam dupa preferinta cu formele pentru biscuiti.

Biscuiti fragezi cu unt

3.Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 1o minute.

4.Punem zahar pudra intr-un bol si mediat ce scoatem biscuitii din cuptor ii dam prin zahar pudra. Sunt deliciosi si calzi si reci.

Pofta buna!

Biscuiti fragezi cu untBiscuiti fragezi cu unt Biscuiti fragezi cu unt

Pentru cei ce iubiti biscuitii, va las si o alta reteta de biscuiti deliciosi cu seminte de mac si portocala, un adevarat deliciu.  Si o alta reteta care necesita decupare la fel ca biscuitii, dar este specifica Craciunului, este turta asta dulce, aromata si extrem de delicioasa.

1 Comment
  1. Madalina 12 luni ago
    Reply

    Felicitari, Rebeca!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like