Checuri

Cappuccino chec

Cappuccino chec

Cappuccino chec este un chec cu textura umeda si cu trei arome diferite: vanilie, rom si cappuccino. Este pur si simplu delicios si usor de preparat. Nici macar nu este nevoie sa separam albusurile de galbenusuri.

Sfaturi!

  • Checul are o textura umeda si este delicios. Glazura de ciocolata se adauga la final si se asteapta pana cand se raceste complet pentru a portiona checul.
  • Reteta rapida. In aproximativ 7-8 minute checul este deja la cuptor. Aici va sta mai mult, fiind un chec umed are nevoie de o perioada mai lunga de coacere. In aproximativ 40-45 de minute este gata.
  • Inlocuiri. Glazura de ciocolata poate fi inlocuita cu ciocolata alba sau chiar se poate renunta la aceasta si vom avea un chec simplu cu cappuccino.
  • Tava trebuie tapetata cu hartie de copt inainte de a adauga compozitia.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 iaurt grecesc/ 140 gr
  • 280 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de cappuccino
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  1. Pentru glazura de ciocolata am folosit 50 gr ciocolata cu lapte, 1 lingura de ulei si pepite de ciocolata, nuca si ornamente din ciocolata. 

Cum preparam Cappuccino chec

 

1.Mai intai batem 2-4 minute ouale cu zaharul.

2.Adaugam treptat uleiul si iaurtul si mixam dupa fiecare.

3.Adaugam praful de copt si faina si incorporam cu o spatula.

4.Impartim compozitia in 3 boluri. Intr-unul dintre ele adaugam cateva picaturi de vanilie, in al doilea bol adaugam 2 linguri de cacao si esenta de rom, iar in ultimul bol adaugam cappuccino dizolvat cu o lingura de apa calda.

5.In tava tapetata cu hartie de copt aduagam compozitia cu cacao, apoi compozitia cu cappuccino, iar apoi cea cu vanilie. Coacem checul timp de 40-45 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

6.Lasam checul 5 minute la racorit, apoi ii adaugam glazura de ciocolata. Ciocolata o topim cu o lingura de ulei. Deasupra adaugam diverse ornamente de ciocolata si nuca si lasam checul sa se raceasca complet inainte de portionare. Pofta buna!

Sa imi dati de stire daca si voua v-a placut 🙂

Va sugerez sa incercati si chec marmorat cu mix de fructe si alune, este senzational.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker