
Mini checuri Barni cu ciocolata
Mini checuri Barni cu ciocolata inspirate de celebra prajiturica adorata de copilasi am facut astazi. Ieri am fost la Pepco, iar copilul s-a indragostit de o forma de silicon pentru deserturi. Nu i-am putut rezista nici eu, asa ca a trebuit sa gandim rapid o reteta. Am pornit de la reteta checului umed, am extras anumite ingrediente si am adaugat ciocolata si iata ca avem mini checuri Barni pe care fetita le adora. A zis sa ii pun si la pachetel 🙂
Bine de stiut
- Putem coace mini checurile fie in forma de silicon, in forma metalica sau de briose. Daca folosim forma de silicon, atunci o asezam intr-o tava inainte sa punem compozitie in ea si o dam tot pe tava la cuptor. Astfel checul isi pastreaza forma frumoasa.
- Ungem forma de silicon cu ulei inainte sa adaugam compozitia.
- Daca ne raman pentru a doua zi, checurile se pastreaza perfect acoperite cu folie alimentara ca orice chec sau prajitura.
- Fara mixer. Amestecam ingredientele rapid cu un tel.
Ingrediente:
- 5 oua
- 200 gr unt moale
- 200 gr zahar
- 285 gr faina
- 50 ml ulei
- 1 plic de praf de copt
- esenta de vanilie
- 3-4 linguri de Finetti
Cum preparama Mini checuri Barni cu ciocolata
1.Amestecam untul moale cu zaharul cu adutorul unui tel. Adaugam ouale pe rand si amestecam bine dupa fiecare.
2.Adaugam uleiul, esenta, apoi faina si praful de copt si incorporam bine cu ajutorul telului.
3.Ungem forma de silicon cu ulei si umplem pe jumatate cu compozitie fiecare portie de mini chec. Adaugam cate 2 lingurite de Finetti in mijlocul fiecareia si acoperim cu inca 2 linguri de aluat.
4. Coacem mini checurile timp de aprox. 30-35 de minute sau pana cand se rumenesc frumos in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Le scoatem din forma de silicon si le lasam la racit. Pofta buna!
Putem orna mini checurile dupa imaginatia noastra.