Bounty- prajitura delicioasa cu nuca de cocos
Ingrediente blat :
- 2 oua
- 170 g zahar
- 100 ml lapte
- 110 ml ulei
- 100 ml cafea indulcita
- 2 linguro de cacao
- 320 g faina
- 1 plic de praf de copt
Ingrediente crema:
- 600 ml lapte
- 100 g unt
- 200 g zahar
- 150 g nuca de cocos
- 3 lingur cu varf de gris
- esenta de vanilie
Glazura:
- 250 g ciocolata cu lapte
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare prajitura Bounty facuta acasa.
1. Pregatim cafeaua, o indulcim si o masuram. Avem nevoie de 100 ml cafea fierbinte.
2.Amestecam zaharul cu cacao si adaugam cafeaua fierbinte.
3.Adaugam apoi uleiul, laptele, ouale si continuam sa amestecam cu telul.
4.Adaugam si faina si praful de copt, omogenizam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de min. Lasam blatul la racit.
5. Pentru crema: punem laptele cu untul si cu zaharul pe foc pana cand se topeste untul. Adaugam grisul, iar dupa 1-2 minute si nuca de cocos si mestecam continuu timp de 5-6 minute pana cand se ingroasa. Luam crema de pe foc si o punem fierbinte deasupra blatului.
6. Crema de ciocolata si ciocolata le punem la foc mic si amestecam continuu pana cand ciocolata se topeste. Punem usor cu o lingura ciocolata deasupra prajiturii. Dam prajitura la rece 1-2 ore, sau pana cand se intareste ciocolata.
7. Trecem lama cutitului prin apa fierbinte, o stergem si portionam prajitura ( pentru a se taia frumos ciocolata).
Pofta buna!