Prajituri
Prajitura cu visine, mac si crema de ciocolata

Prajitura cu visine, mac si crema de ciocolata
Prajitura cu visine, mac si crema de ciocolata – un deliciu spectaculos ce imbina gustul acrisor al visinelor cu finetea cremei de ciocolata. Prajitura cu visine si mac este delicioasa, ideala pentru ocazii speciale, dar suficient de simpla pentru a fi pregatita si intr-o zi obisnuita.
Visinele. Acestea aduc un contrast acrisor perfect, echilibrand dulceata cremei.
InlocuirI. Visinele se pot inlocui cu cirese, zmeura sau fructe de padure.
Macul. Ofera o textura interesanta prajiturii si un gust inconfundabil. Acesta se adauga macinat.
Tava. Am copt prajitura intr- tava de yenna mica cu dimensiunile 17/23 cm.
Ingrediente:
- 3 oua
- 25 gr unt + 60 ml ulei
- 200 gr zahar
- 200 gr faina
- 125 gr iaurt grecesc
- 35 gr mac
- 1 plic de praf de copt
- esenta de lamaie
- aprox. 150 gr visine
Crema de ciocolata:
- 200 gr ciocolata amaruie
- 100 ml smantana pentru frisca
- 50 gr unt
Cum preparam prajitura
- Mai intai punem untul impreuna cu uleiul intr-un bol si le topim la microunde. Lasam amestecul la racorit.
- Mixam ouale cu zaharul pana cand devin o spuma densa. Adaugam in fir subtire untul topit, apoi iaurtul si mixam sa le incorporam bine pe fiecare.
- Adaugam faina, macul macinat si praful de copt si amestecam usor cu o spatula.
- Adaugam visinele curatate si rostogolite prin faina si esenta de lamaie.
- Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem prajitura timp de 30-35 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasam prajitura sa se raceasca.
- Cream de ciocolata o preparam astfel. Punem frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucatele si untul intr-o craticioara si le punem la foc mic pana cand se topeste ciocolata. Lasam crema sa se racoreasca si apoi o turnam deasupra prajiturii. Dam prajitura o ora la rece si apoi o portionam. Pofta buna!