PrajituriRetete internationale

islak chec- chec umed turcesc

Islak kek sau chec umed turcesc

este un desert delicios de origine turceasca. Un fel de negresa insiropata in ciocolata, un desert simplu si usor de preparat. Iar sosul de ciocolata este minunat!

Ciocolata
  • Numită, în trecut, „hrana zeilor” şi adorată astăzi de iubitorii de dulciuri din toate colţurile planetei, ciocolata nu mai este de mult timp doar un simplu desert.
  • Se spune că mirosul ciocolatei poate crește intensitatea undelor cerebrale theta, ceea ce duce la o stare de relaxare imediată?
  • Cacaua provine din fructul arborelui de cacao, fiind produsul final al unui proces ce implică prăjirea și pisarea boabelor.

Ingrediente simple. Această rețetă necesită ingrediente de bază pe care le puteți cumpăra de la orice magazin: oua, lapte, ulei, cacao, faina, praf de copt, fistic.

Inlocuiri. Fisticul poate fi inlocuit cu nuca macinata sau cu nuca de cocos.

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 180 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 220-230 gr faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • zahar vanilat 
  • 3 linguri cacao

Ingrediente sirop: 

  • 300 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • + fistic macinat

Mod de preparare.

1.Se mixeaza ouale cu zaharul pana cand devin o spuma densa.Adaugam apoi uleiul si laptele si amestecam cu un tel. Adaugam si faina, praful de copt si zaharul vanilat si incorporam usor cu telul. Compozitia este moale, mai moale decat la checul obisnuit. Nu va faceti griji, asa trebuie sa fie!

2.Ungem o tava de yenna cu unt topit, presaram faina si turnam compozitia.

3.Coacem checul in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

4.In acest timp pregatim siropul. Punem toate ingredientele intr-o craticioara si le punem pe foc pana cand ciocolata incepe sa se ingroase.

5.Imediat ce scoatem checul din cuptor il feliem si il lasam 5 minute la racorit. Apoi turnam tot sosul de ciocolata deaupra acestuia. Il lasam cel putin 2 ore la rece. Ornam checul cu fistic. Pofta buna!

Related Articles

2 Comments

  1. Buna Rahela! Azi am facut acest chec pentru a doua oara, o sa il duc la cresa la fata mea, are petrecere de Craciun azi. Prima data l-am dus la baiat la petrecerea de la gradinita si a avut mare succes. Am pus pe el decoratiuni roz pentru prajituri ca sa fie mai aratos. Multumesc pentru reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker