Prajitura Ciocolata Intens
Prajitura Ciocolata Intens
Prajitura Ciocolata Intens este o prajitura delicioasa si foarte usor de facut cu ajutorul ciocolatei, cel mai iubit desert din lume. Avem nevoie de 2 blaturi, crema din ciocolata si mascarpone si glazura de ciocolata. Sotul meu este fan ciocolata, orice prajiturica daca nu are si putina ciocolata, pe el nu il incanta. Iar copilul iubeste prajiturile cu crema. Cu aceasta prajitura i-am impacat pe amandoi.
Sfaturi!
- Pentru a obtine doua blaturi perfect drepte, coacem separat cele doua blaturi. Deasupra punem partea de blat de pe care dezlipim hartia de copt.
- Blaturile se coc foarte usor deoarece sunt foarte subtiri. In 12 minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade sunt gata.
- Am copt blaturile in tava de yenna mare ce are dimnesiunile 31/22 cm.
- Portionam prajitura dupa cateva ore de stat la rece.
- Nu lasam prajitura la temperatura camerei mai mult de 30-40 de minute pentru a evita curgerea cremei, aceasta fiind o crema cu mascarpone si ciocolata.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de prajitura este foarte usoara si spornica. Mi-au iesit aproximativ 15 portii insa depinde foarte mult de marimea acestora.
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 100 ml ulei
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de faina
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de gris
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
Cum preparam blatul
1.Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam mierea si uleiul in fir subtire. Adaugam apoi faina, cacao, grisul si praful de copt si mixam bine pana le incorporam.
2.Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri.
3. Impartim compozitia in mod egal in 2 boluri pentru a coace 2 blaturi. Coacem separat fiecare blat pentru 12-15 min. la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Este un blat foarte subtire,il intindem bine in tava cu ajutorul unei spatule, dar asa trebuie sa fie, nu va faceti griji.
Ingrediente crema:
- 500 gr mascarpone
- 500 gr crema de ciocolata gen Finetti
Cum preparam crema
Amestecam mascarponele cu crema de ciocolata cu ajutorul unei spatule pana cand se incorporeaza perfect. Aproximativ 4-5 minute. Daca folositi mixerul aveti grija sa mixati doar 1 minut, caci riscati sa se taie mascarponele si sa se branzeasca crema.
- Intindem jumatate din cantitatea de crema deasupra primului blat, acoperim cu cel de-al doilea blat si acoperim cu restul de crema.
Pentru glazura de ciocolata avem nevoie de:
- 100 g ciocolata amarui sau ciocolata cu lapte
- 50 gr frisca lichida
- 50 gr unt
Cum preparam glazura
Punem frisca lichida, ciooclata rupta bucatele si untul pe foc timp de 5-6 minute, pana cand incepe sa fiarba si se topeste ciocolata. Amestecam continuu.
Lasam glazura la racit timp de 15-20 de minute, pana cand incepe sa se ingroase si apoi o adaugam deasupra prajiturii. Dam prajitura cateva ore la rece si o portionam cu un cutit a carui lama o trecem prin jetul de apa calda.
Pofta buna!