Pasca fara aluat
Pasca fara aluat
Pasca fara aluat este preferata noastra, este dulce, aromata si delicioasa! Este desertul de Paste care dispare primul de pe farfurie. In plus, pasca fara aluat se prepara si destul de usor si de rapid.
Cateva sfaturi!
- Folosim branza tare de vaca.
- Recomandat sa nu folosim branza prea sarata.
Ingrediente:
- 650 g branza de vaca
- 6 oua
- 250 g zahar
- 200 g unt
- 400 g smantana
- 4 linguri de faina
- 4 linguri de gris
- esenta de vanilie
- 150 g stafide
- nuca de cocos
Cum preparam pasca fara aluat
1.Punem branza intr-un bol si o pasam cu mixerul vertical.
2. Batem cu telul ouale cu zaharul, adaugam untul si batem bine.
3. Adaugam peste compozitia de oua branza pasata, faina si grisul si amestecam bine.
4. La final adaugam smantana , esenta de vanilie si stafidele si amestecam. Putem adauga stafide si deasupra.
5. Punem compozitia de pasca intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
6.Coacem pasca la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute. Este coapta suficient atunci cand trece testul cu scobitoarea. O scoatem din forma cand incepe sa se raceasca.
- Pentru ca mi se parea ca lipseste ceva, am presarat deasupra pascutei nuca de cocos. Bineinteles ca acest pas este optional, daca nu va place, nu adaugati. In alti ani nici eu nu am adaugat.
Pofta buna!
Intreaga categorie cu preparate de Paste o gasiti aici.