Inghetata sandwich cu ciocolata
Inghetata sandwich cu ciocolata
Inghetata sandwich cu ciocolata este o inghetata delicioasa, cremoasa, usor de preparat si ideala pe caldurile caniculare din aceasta perioada. Inghetata o iubesc doar preparata cu lapte condensat, desi in trecut am incercat multe variante, aceasta este fix pe placul meu fiind foarte cremoasa.
Cateva sfaturi
- Avem nevoie de ciocolata amaruie pentru prepararea acestei inghetate. Am folosit ciocolata de la Nestle, La Dessert cu 53% cacao.
- Lapte condensat. Folosim lapte condensat indulcit, din acela gros pentru prajituri. Eu cumpar de la Lidl de obicei caci in zona noastra doar acolo gasim.
- Biscuiti. Am folosit biscuiti Petit Beurre. Inainte de a pune primul strat de biscuiti in caserola, am tapetat-o cu folie alimentara pentru a scoate usor inghetata pe un tocator si a o portiona.
- Din aceste ingrediente mi-au iesit 2 caserole de inghetata, insa depinde de marimea caserolei.
- Este indicat sa lasam caserola cu inghetata la temperatura camerei timp de 5-6 minute inainte de servire.
Ingrediente:
- 1 cutie de lapte condensat/ aprox. 400 gr
- 500 ml creme patisserie de la Meggle sau orice frisca lichida
- 200 gr ciocolata amaruie + 5 linguri de lapte
- 1 pachet de biscuiti Petit Beurre
Cum preparam Inghetata sandwich cu ciocolata
1.Mai intai topim ciocolata impreuna cu laptele cateva secunde in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.
2.Mixam spuma frisca lichida apoi adaugam laptele condensat si ciocolata topita in 2-3 reprize si incorporam bine cu o spatula.
3. Tapetam caserola cu folie alimentara avand grija sa acopere si peretii si adaugam un strat de biscuiti. Turnam inghetata si acoperim cu alt strat de biscuiti. Acoperim caserola si o dam la congelator timp de minim 3-4 ore.
4.Rasturnam inghetata pe un tocator, indepartam folia alimentara si o portionam. Portiile de inghetata care ne raman pot fi puse din nou in caserola si date din nou la congelator. Pofta buna!