Fara coacere

Bomboane cu ciocolata

Bomboane cu ciocolata

Bomboane cu ciocolata sunt simple, delicioase si rapide. In maxim 10 minute sunt gata, le mai dam 10 minute la frigider si le putem servi. La o aniversare, una dintre eleve a venit cu asemenea bomboane si chiar a fost inspirata. A fost bataie pe ele. In plus, ciocolata este minunata. S-a demonstat că ciocolata are un efect pozitiv in situaţiile de stres, de oboseală și suprasolicitare psihică, consumul acesteia conducând la o stare de calm și la un nivel imbunătatit de concentrare. Mai mult decât atât, consumul de ciocolată stimulează producerea endorfinelor (“hormon al fericirii”), având ca efect nu doar o stare de bună dispozitie, ci contribuind chiar și la prevenirea depresiei și a altor afectiuni psihice

Sfaturi utile

  • Pentru a da forma bomboanelor, trebuie umezite mainile si astfel compozitia nu se va lipi, iar bomboanele vor iesi frumoase.
  • Ies aproximativ 12-13 bomboane din aceasta compozitie.
  • Adaugam si putin lapte pentru a nu permite ciocolatei sa se intareasca prea mult.
  • Se poate folosi orice tip de ciocolata: amaruie, cu lapte, cu arome. Eu am folosit o ciocolata de la Milka cu capsuni.

Ingrediente:

  • 75 gr fulgi de porumb
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingura cu lapte

Mod de preparare.

1.Punem fulgii de porumb intr-un bol si ii maruntim cu mainile.

2.Ciocolata am topit-o in cuptorul cu microunde. Am pus-o cu tot cu ambalaj, fara sa o desfac si am laat-o 20-30 de secunde pana cand s-a topit. Am desfacut-o si am turnat ciocolata peste fulgii de porumb.

3.Adaugam si laptele si amestecam cu mana compozitia.

4.Umezim mainile cu apa si formam bomboane. Le punem pe un platou si le dam 10-15 minute la frigider. Asta-i tot. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker