Fara coacere

Inghetata cu lamaie

Inghetata cu lamaie

Inghetata cu lamaie este o inghetata cremoasa facuta in casa cu un gust intens de lamaie. Este usor acrisoara, insa intensitatea de acreala poate fi ajustata in functie de zaharul adaugat.  Noi iubim inghetata si, de obicei, avem toata vara in congelator. Fie ca este inghetata de ciocolata, de banane sau de vanilie sau de lamaie, iubim inghetata facuta acasa.

Cateva sfaturi!

  • Din aceasta compozitie iese o caserola medie de inghetata.
  • Inainte de sevire, lasam inghetata 5-7 minute la temperatura camerei.
  • Servim inghetata cu topping-uri sau cu miere.
  • Cantitatea de zahar din siropul de lamaie poate fi ajustata in functie de gustul fiecaruia.
  • Reteta usoara si economica. Avem nevoie doar de 2 lamai, frisca lichida, iaurt grecesc si zahar, insa cu aceste ingrediente se poate jongla in funcie de gusturile fiecaruia.

Ingrediente:

  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr iaurt grecesc cremos
  • 2 lamai mari
  • 100 gr zahar

Cum preparam inghetata de lamaie.

1.Mai intai razuim o lamaie de coaja si punem coaja razuita intr-o craticioara. Adaugam zeama celor doua lamai si zahrul si punem pe foc sucul acesta timp de 5-10 minute, pana cand incepe sa fiarba si topeste zaharul. Lasam sucul de lamaie la racorit. Coaja de lamaie este optionala, puteti sa nu o adaugati daca nu va place.

2.Mixam frisca lichida. Eu am folosit Creme Patisserie de la Meggle. Adaugam iaurtul si mai mixam 5-10 secunde, apoi adaugam sucul de lamai si mai mixam inca 5-10 secunde. De la sucul de lamaie se va intari considerabil frisca.

Atentie! Sucul de lamaie adaugat in frisca trebuie sa fie rece pentru a nu se taia frisca!

3.Punem compozitia intr-o caserola de plastic cu capac si o dam la congelator timp de cateva ore pana cand se intareste suficient. Scoatem inghetata din congelator cu cateva minute inainte de servire.  Pofta buna!

Va recomand si inghetata cu lapte condensat si ciocolata, este super cremoasa si delicioasa.

Am facut inghetata si din pepene galben si a fost delicioasa.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker