Gospodina moderna stie ce sa aleaga
Gospodina moderna stie ce sa aleaga
Gospodina moderna stie ce sa aleaga atunci cand vine vorba de echipamente si produse care sa ii faca munca mai usoara. In zilele noastre este foarte usor sa alegem produsele compatibile cu timpul, spatiul si toate cerintele noastre. Unul dintre trucurile pe care le folosesc in bucatrie este utilizarea oalelor antiaderente. Indiferent ca ai aragaz clasic sau plita vitroceramica, oalele antiaderente sunt un aliat de nadejde. De fiecare data cand pregateam creme pentru prajituri, acestea se lipeau ingrozitor, miroaseu a afumat si nu mai aveau salvare. De cand folosesc oala antiaderenta, am scapat de aceasta problema.
Cea mai utilizata oala din bucataria mea este Oala din aluminiu cu invelis antiaderent de marmura si capac, Ø28 cm pe care o folosesc fie pentru prepararea mancarurilor, pentru ciorbe, creme sau fierberea laptelui.
Alta oala pe care eu o iubesc este Oala electrica sub presiune Zokura, 1000 W, 5.6 l, 12 programe, panou LCD
Oala electrica sub presiune de la Zokura este mai mult decat o oala versatila! Cu o capacitate de 5,6 L, oala electrica dispune de 12 programe presetate: orez, supa, multicereale, terci, carne/tocana, fasole/ chilli, carne de pasare, iaurt, gatire lenta, saute, gatire la abur si functie de selectie manuala a programului. Avand puterea de 1000 W, oala multifunctionala gateste, coace, prajeste, gateste lent sau la abur, fiind dotata cu ecran LCD si panou cu functii digitale. Oala electrica multifunctionala are 3 accesorii incluse: lingura pentru orez, lingura de masurare, colector apa. Aceasta are functie de oprire automata, functie de pastrare la cald si este extrem de utila in bucatarie.
Uitati si cateva sfaturi si trucuri ce va pot ajuta in bucatarie:
- Dacă ciorba a acumulat prea multă grăsime deasupra, adaugă un cub de gheaţă. Aceasta va strânge toată grăsimea ȋn jurul ei şi o vei putea lua foarte uşor.
- Dacă carnea intârzie să fiarbă, adăugaţi o lingură de inox iȋn cratiţă. Va fierbe mult mai repede.
- Dacă se umezeşte sarea din solniţă sau din borcan, adaugă câteva boabe de orez. Acestea vor absorbi umiditatea.
- Vinetele coapte trebuie lăsate la scurs cel putin 30 de minute. Zeama rezultată de la ele este toxică.
- Ouale fierte se decojesc perfect dacă le cureţi fierbinţi sub jetul de apă