Fara coacereIn lumea ciocolateiPrajituri
Ciocolata de casa cu nuci si stafide
Ciocolata de casa cu nuci si stafide
Ciocolata de casa cu nuci si stafide este facuta dupa o reteta clasica si este una dintre cele mai iubite delicii din copilarie unora dintre noi. Varianta cu nuci si stafide adauga o nota festiva perfecta pentru sezonul sarbatorilor.
De ce sa alegi ciooclata de casa?
-
Simplitate si autenticitate
Prepararea ciocolatei de casa este incredibil de simpla, necesitand doar cateva ingrediente de baza: lapte praf, unt, zahar, cacao si desigur, nuci si stafide.
2. Ideala pentru sarbatori sau platouri festive
Feliile de ciocolata de casa sunt ideale pentru a fi aranjate pe platouri festive sau pentru a fi oferite in dar ambalate in hartie cerata sau in cutii elegante.
Ingrediente:
- 250 gr lapte praf integral
- 100 ml apa
- 150 gr zahar
- 125 gr unt
- 45 gr cacao
- 1 plic de zahar vanilinat
- esenta de rom + esenta de portocala
- 100 gr nuci si satfide
Cum preparam Ciocolata de casa
- Mai intai cantarim ingredientele. Punem apa la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat la foc mediu spre tare. In 5-6 minute vor incepe sa apar bule mari deapura lichidului, amestecam bine sa se topeasca tot zaharul. Lasam in continuare la fiert timp de 5-6 minute. Siropul nostru incepe sa se ingroase in acest timp.
- Imediat ce stingem focul siropului adaugam untul si amestecam bine pana cand este topit in totalitate. Adaugam esentele.
- Adaugam laptele praf si praful de cacao cernute deasupra siropului. Adaugam si nucile si stafidele si amestecam cu o spatula foarte energic, caci amestecul de ciocolata incepe sa se intareasca.
- Punem pe folie alimentara ciocolata noastra sub forma de tub, exact ca salamul de biscuiti si o infasuram bine. Dam ciocolata o ora la rece pana cand se intareste apoi o putem portiona. Pofta buna!
Va recomand si prajitura cu prajitura Aroma cu ciocolata de casa.