Fara coacerePrajituri

Pancakes cu capsuni

Pancakes cu capsuni

Pancakes cu capsuni sunt delicioase si foarte usor de preparat. Se coc in tigaia in care coacem si clatitele normale si nu este nevoie sa o ungem cu ulei. O sa ziceti ca am cam putine clatite. Pai, da! Acestea se incadreaza in categoria ” ce poti face cu o banana”. 7 clatite delicioase ar fi raspunsul. Daca le-as fi facut mai micute as fi avut mai multe.  Si pentru ca mi-a adus mama un castronel cu capsuni, am facut un sos delicios pentru clatite.

Sfaturi!

  • Aceste clatite sunt suficiente pentru 2 portii. Insa, va sugerez sa faceti cantitate dubla.
  • Folosim o banana coapta bine. Aceasta va fi suficient de dulce.
  • Sosul de capsuni este, de fapt, un gem rapid. Acesta se poate inlocui cu orice dulceata sau gem aveti la indemana. Sau chiar cu ciocolata. Va sugerez sa il faceti pe acesta daca aveti capsuni proaspete caci este atat de aromat!
  • Se pot folosi chiar fructe congelate pentru gemul rapid.
  • Ne dam seama ca sunt coapte suficient clatitele in momentul in care apar multe bule deasupra loc in tigaie.
  • Intoarcem clatitele cu o spatula din silicon pentru a nu le rupe.

Ingrediente:

  • 1 banana
  • 1 ou
  • 1 lingura cu zahar
  • 150 gr faina
  • 175 ml lapte rece
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • scortiosara
  • esenta de vanilie
  • Pentru sosul de capsuni: 150 gr capsuni, 2 linguri de zahar, 1lingurita de faina

Cum preparam Pancakes cu capsuni

1.Mai intai pasam foarte bine banana cu o furculita. Adaugam oul si zaharul si amestecam cu un tel.

2.Adaugam uleiul si faina si incepem sa amestecam. Adaugam si leptele, scortisoara si esenta si incorporam bine. Aluatul pentru pancakes este mai gros decat cel pentru clatitele traditionale.

3.Incingem bine o tigaie pentru clatite si punem cate un polonic de compozitie. Rotim tigaia si le dam o forma rotunda clatitelor.

4.Pentru sosul de capsuni punem aproximativ 100 -150 de grame de capsuni, adaugam 2 linguri de zahar ( sau in functie de preferinta) si le punem pe foc. Eu le-am pus intr-un ibric. Le fierbem pana cand se topeste zaharul si adaugam 1 lingurita de faina pentru ca gemul sa se ingroase. Puteti renunta la faina si doar il fierbeti mai mult.

Servim clatitele cu sos de capsuni si cu capsuni proaspete. Bon appetit!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker