Prajitura Catifea verde cu spanac
Prajitura Catifea verde cu spanac
Prajitura Catifea verde cu spanac este o prajitura rafinata si delicioasa, o combinatie unica de savoare si nutrienti. Spanacul, ingredientul principal al acesti desert este foarte sanatos, in orice combinatie ar fi el consumat. Blatul cu spanac il fac in fiecare an, iubim tortul cu spanac, insa de data asta am ales sa prepar o prajitura cu crema de mascarpone. Un deliciu!
Cateva sfaturi!
- Coacem blaturile separat pentru straturi perfecte. Se poate coace un singur blat si sa il taiem in 2-3 parti.
- Marginile blaturilor le sfaramam cu ajutorul unui mixer vertical. Cu ele vom acoperi prajitura, ultimul strat este compus doar din blat sfaramat.
- Am folosit spanac proaspat, insa se poate folosi si spanac congelat si stors foarte, foarte bine de zeama.
Ingrediente blat:
- 8 oua
- 200 gr zahar
- 300 gr faina
- 150 ml ulei
- 25 ml zeama de lamaie
- 200 gr spanac
- 1 plic de praf de copt
- un strop de esenta de vanilie
Ingrediente crema:
- 500 ml frisca lichida/ creme patisserie de la Meggle
- 250 gr mascarpone
- 1 lingura cu zahar pudra
- un strop de esenta de vanilie
- + zmeura
Cum prepram Prajitura Green Velvet cu spanac
1.Frunzele de spanac spalate le punem intr-un bol, adaugam uleiul si zeama de lamaie si le mixam cu mixerul vertical pana cand devin o pasta.
2.Mixam ouale cu zaharul pana cand devin o spuma densa. Adaugam pasta de spanac, apoi faina si praful de copt si esenta si incorporam cu o spatula.
3.Coacem 3 blaturi separate. Le lasam la racit. Taiem marginile blaturilor si le sfaramam cu ajutorul mixerului vertical.
4.Pentru crema mixam frisca lichida, adaugam mascarponele, zaharul si esenta si mixam inca 1 minut sa incorporam ingredientele bine.
5.Asamblam prajitura, adaugam bucatele de zmeura din loc in loc deasupra cremei, iar ultimul strat il compunem din marginile de blat sfaramat. Dam prajitura la rece cel putin 2-3 ore. Putem orna dupa preferinta. Pofta buna!