Torturi

Blat de tort pufos fara praf de copt

Blat de tort pufos fara praf de copt

Blat de tort pufos fara praf de copt este cel mai simplu si cel mai rapid blat de tort facut pana acum. Am copt blatul de tort intr-o tava cu diametrul de 21 de cm, o tava  mica pentru un tort micut am zis eu, insa mi-a iesit mult mai mare decat ma asteptam.  Blatul acesta de tort se face cu minim efort, cu putine ingrediente si este perfect pentru un tort clasic.

Bine de stiut!

  • Nu este nevoie sa separam albusurile de galbenusuri. Le mixam impreuna pana cand devin ca o crema densa.
  • Blatut trebuie sa fie complet racit inaite de feliere, chiar se recomanda sa-l lasam pana a doua zi si de-abia apoi sa-l feliem.
  • Doar 3 ingrdiente, cel de-al patru-lea este optional.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 125 gr faina
  • optional: esenta de vanilie

Cum preparam Blat de tort pufos

1.Mai intai punem ouale intr-un bol, adaugam zaharul si incepem sa le mixam impreuna pana cand devin o spuma densa. Nu le separam, mixam albusurile impreuna cu galbenusurile.

2. Dupa ce au devenit ca o crema, adaugam treptat faina si o incorporam usor cu o spatula. Putem adauga si esneta de vanilie, de rom, de care ne place. Eu am adaugat esenta de vanilie.

3.Tapetam o forma de tort cu peretii detasabili cu hartie de copt si turnam compozitia de blat.

4.Coacem blatul de tort timp de 25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Lasam blatul sa se raceasca.

Daca preparam tortul a doua zi, acoperim blatul de tort cu folie alimentara pana cand il preparam.

aici gasiti trei tipuri de creme ce va pot ajuta sa umpleti blatul de tort.

Daca preferati reteta de blat de tort umed, atunci gasiti reteta aici.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker