Rulouri de clatite cu umpluturi diferite
Rulouri de clatite cu umpluturi diferite
Rulouri de clatite cu umpluturi diferite sunt atat de gustoase ca sigur le veti iubi si voi! Combinatia de crema de vanilie cu crema de branza cu gemul acrisor de visine este un deliciu. Se fac mai intai cremele, abia apoi se coc clatitele. Pe o clatita se pun trei rulouri de clatite sub forma de piramida si se ruleaza. Se da 10-15 minute la frigider, apoi se taie rulouri de aprox 1-2 cm grosime. Delicioase! Eu am oprit cateva clatite si le-am umplut cu finetti si crema de vanilie.
Ideea am gasit-o la o gospodina din grupul Gustosel si tare mult mi-a placut cum aratau. Iar reteta de clatite este cea mai buna! Clatitele raman moi si delicioase si a doua zi. Nu se intaresc.
Ingrediente clatite:
- 6 oua
- 6 linguri de faina
- 600 ml lapte
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de ulei
- esenta de vanilie
Ingrediente crema de vanilie:
- 2 galbenusuri
- 2 linguri de zahar
- 2 linguri de faina
- 200 ml lapte
- esenta de vanilie
Ingrediente crema de branza:
- 70 g crema de branza gen Philadelphia
- 1 lingurita de zahar pudra
+ gem de visine.
Mod de preparare.
1.Pregatim mai intai crema de vanilie: amestecam galbenusurile cu zaharul si faina si turnam in fir subtire laptele. Punem la foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca. Intre timp amestecam cu un tel sa nu se lipeasca crema, iar la final adaugam esenta.
2.Separat amestecam crema de branza cu zaharul pudra.
3.Pentru clatite batem ouale cu zaharul, adaugam si uleiul si faina si batem bine. Adaugam si laptele si esenta si amestecam bine. Coacem clatitele pe ambele parti.
4. Umplem clatite cu crema de vanilie, altele cu crema de branza si altele cu gem de visine. Punem pe o clatita intinsa cate 3 rulouri de clatite cu umpluturi diferite si rulam.
5.Dam la rece pentru 10-15 minute. Sunt un deliciu! Sa aveti pofta si sa ne dati de stire daca v-au placut!