Prajituri

Prajitura Parlament din albusuri

Prajitura Parlament din albusuri

Prajitura Parlament din albusuri este o prajitura delicioasa cu blat din albusuri, multa nuca, crema de ciocolata si frisca. Un deliciu! Eu am pornit de la reteta de prajitura Parlament, insa am modificat-o pentru ca am folosit doar albusurile stranse in frigider. Nu am obiceiul sa arunc albusurile, ci le strang intr-un pahar, il acopar cu folie alimentara si il dau la frigider pana cand se strang suficiente. Se pot pastra si la congelator la fel de bine.

Sfaturi!

  • Pentru coacerea blatului folosim o tava cu dimensiunile 25/30 cm. Eu am folosit un vas de yenna mare.
  • Presaram nuca pe fundul vasului si o coacem 15-20 de minute in cuptorul incins pentru un plus de gust.
  • Imediat ce scoatem blatul din cuptor, il intoarcem cu partea cu nuca in sus si il ungem cu crema de ciocolata din abundenta.
  • Reteta usoara si rapida. Aceasta prajitura Parlament din albusuri este o prajitura care se prepara destul de usor si cu cateva ingrediente.

Ingrediente:

  • 350 gr albusuri
  • 5 linguri cu varf cu zahar
  • 5 linguri cu varf cu faina
  • 5 linguri cu nuca macinata
  • esenta de vanilie
  •  + 150 gr nuca mare, 250-300 gr crema de ciocolata, 1 pachet de biscuiti Petit Beurre, 250 ml frisca lichida, 50 ml lapte, cacao, esenta de rom

Mod de preparare.

1.Mai intai tapetam o tava cu hartie de copt si presaram nuca mare. Cocam nuca 15-20 de minute in cuptorul incins la 200 de grade.

2.Intre timp mixam albusurile spuma. Adaugam zaharul treptat si mai mixam 2-3minute. Adaugam faina,  esenta de vanilie si nuca macinata si amestecam cu o spatula. Intindem aceasta compozitie peste nuca coapta din tava. Dam din nou la cuptor timp de 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. De data asta reducem temperatura cuptorului la 180 de grade.

3.Imediat ce scoatem prajitura din cuptor o ungem cu crema de ciocolata. Am folosit Finetti.

4.Incalzim 50 ml de lapte, ii adaugam o lingurita de cacao si esenta de rom. Trecem biscuitii prin lapte si ii punem deasupra blatului uns cu ciocolata.Lasam blatul la racit.

5.Mixam frisca lichida si o intindem uniform deasupra prajiturii. Dam prajitura pentru minim o ora la frigider. Portionam si pudram cu cacao. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker