Prajitura Raffaello cu nuca de cocos
Prajitura Raffaello cu nuca de cocos
Prajitura Raffaello cu nuca de cocos este un desert delicios fara coacere. Crema este delicioasa si se poate folosi cu succes si la alte deserturi sau prajituri. Ideea prajiturii nu este noua, insa prajitura este delicioasa si se poate pregati rapid chiar si atunci cand avem musafiri.
Sfaturi!
- Crema trebuie pregatita din timp pentru a avea timp sa se raceasca. Si untul trebuie scos din frigider pentru a fi moale.
- Pentru a adanci aroma de nuca de cocos, puteti adauga lichior sau aroma de cocos. Acesta poate fi inlocuit cu esenta de migdale daca va place. Eu am folosit esenta de vanilie 🙂
- Prajitura se da la rece pentru cel putin 1 ora inainte de portionare.
- Nu va faceti griji, biscuitii se vor inmuia suficient de la crema.
- Biscuiti mi-au ramas jumatate de pachet.
Ingrediente:
- 2-3 pachete de biscuiti Petit Beurre
- 800 ml lapte
- 125 gr zahar
- 2 galbenusuri
- 2 linguri cu varf cu faina
- 2 linguri cu amidon alimentar
- 100 gr unt+ 1 lingura de zahar
- 50 gr nuca de cocos
- esenta
Mod de preparare.
1.Incepem cu prepararea cremei. Punem 700 ml lapte la fiert. Cand incepe sa clocoteasca laptele adaugam amestecul de galbenusuri cu zahar, faina, amidon si 100 ml lapte. Lasam pe foc pana se ingroasa ca o budinca si amestecam cu telul. Lasam budinca la racit si amestecam din cand in cand sa nu prinda pojghita deasupra.
2.Mixam untul cu lingura de zahar si adaugam treptat cate 2 linguri din crema pana cand o terminam de integrat in unt. Adaugam esenta si jumatate din fulgii de cocos.
3.Tapetam un vas de yenna cu hartie de copt si punem pe rand cate un strat de biscuiti, un strat de crema, strat de biscuiti, strat de crema.
- 4 straturi de biscuiti trebuie sa fie.
4.Presaram nuca de cocos si dam prajitura la rece 1 ora. Pofta buna!