Chec la tava cu visine din compot

By

Chec la tava cu visine din compot

Chec la tava cu visine din compot – asa il iubesc ai mei, doar cu fructe. Simplu nu este pe placul lor. Asa ca am cumparat un borcan de compot de visine si am facut un chec ( bineinteles, mi-a ramas compot si pentru pitica mea ca tare mult ii place). Spre bucuria mea, checul s-a mancat imediat. Nicu nu au avut rabdare sa se raceasca complet, bine ca am apucat sa fac cateva poze.

Checul se poate face si cu fructe proaspte, cu caise, visine, cirese, mere etc.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de apa calduta
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura de cacao
  • 100 g visine fara samburi
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra

Mod de preparare.

1.Mixam albusurile spuma cu zaharul.

2. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si cu apa calda.

3.Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam cu o spatula.

4.Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam.

5.Punem intr-un alt bol 2-3 linguri de compozitie si o amestecam cu cacao.

6.Ungem un vas de yenna cu ulei si il tapetam cu faina. Adaugam compozitia alba si un strat de visine.

7. Venim apoi cu compozitia de cacao si mai presaram un strat de visine.

8.Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam checul copt sa se raceasca, apoi putem sa portionam. Pofta buna!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like