Fara coacere

Floricele de porumb cu caramel

Floricele de porumb cu caramel

Floricele de porumb cu caramel, delicioasele floricele de porumb dulci, facute cu caramel le poti face chiar la tine acasa foarte repede. Cei ce le cunosc, sigur le adora. De fiecare data cand cumparam floricelele astea cu caramel parca nu erau suficiente. Reteta am gasit-o la Gaby Dulceag pe site cu mult timp in urma, am scris reteta, iar acum le-a venit randul. Lui Gaby ii multumesc, reteta este super reusita, doar ca nu mai am link-ul! Este minunata!

Ingrediente:

  • boabe de porumb de floricele
  • 20-30 g ulei
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 g zahar

Mod de preparare floricele de porumb cu caramel.

1.Mai intai facem caramelul sa aiba timp sa se racoreasca putin pana cand sunt gata floricelele.

2.Punem apoi zaharul intr-o craticioara si-l lasam la caramelizat pana cand devine maroniu deschis, turnam frisca lichida cu atentie sa nu ne stropim si lasam pe foc mic pana cand se topeste zaharul de tot. Adaugam untul si lasam in continuare la foc mic pana cand se topeste si acesta. Caramelul rezultat este destul de lichid.

3.Facem apoi floricelele: punem ulei intr-o cratita si cand este incins bine adaugam boabele de porumb. Acoperim cratita pentru ca floricelele vor incepe sa sara prin cratita si lasam pe foc pana cand sunt toate facute.

4.Punem floricelele intr-un bol si adaugam caramelul. Amestecam bine cu lingura sa acopere toate floricelele.

Este suficient caramel pentru un bol mare de floricele. Servetele alaturi, bolul de floricele si un film bun. Ce ziceti, este tentant?

 

Caramelul asta este delicios si se poate folosi si la alte dulciuri, eu am facut si briose cu crema de caramel.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker