Aluaturi dulciPrajituri

Papanasi fierti cu pesmet

Papanasi fierti cu pesmet

Papanasi fierti cu pesmet sunt aromati, moi, deliciosi si usor de preparat. Ma incanta cel mai mult faptul ca nu sunt prajiti in ulei, deci sunt mai sanatosi. La final ii dam prin pesmet prajit si aromat, iar acest lucru ii aseamana mult cu galustile de prune avand acelasi inevlis. Am facut papanasi moldovenesti, papanasi clasici, insa acestia sunt cu totul si cu totul deosebiti. Ne-au placut mult asa ca nu a ramas pentru mai tarziu nici macar un papanas. Si pentru ca aveam gem de prune proaspat facut de mine, acesta a sporit placerea servirii papansilor.

Bine de stiut

  • Din aceasta compozitie mi-au iesit 15 papanasi.
  • Papanasii nu necesita mult timp de fierbere. Sunt suficiente 8-9 minute.
  • Am facut papanasii cu branza telemea de vaca, branza tare pe care am pasat-o cu furculita.

Ingrediente:

  • 250 gr branza de vaca
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de gris
  • 1 ou
  • esenta de vanilie 

Pentru invelisul papanasilor:

  • 5 linguri cu gris
  • 25 gr unt
  • 1 lingura de ulei 
  • 3- 4 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara 

Cum preparam papansi fierti cu pesmet

1.Mai intai punem o oala cu apa si 1/2 lingurita de sare grunjoasa la fiert la foc iute.

2.Punem branza telemea intr-un bol si o pasam cu furculita.

3.Adaugam oul, faina, grisul si esenta si framantam un aluat moale, dar nelipicios.

4.Presaram blatul de lucru cu faina si intinem 2 rulouri pe care le taiem apoi in portii de aprox. 3 cm lungime. Formam bilute din fiecare portie taiata.

5.Punem panansi in oala cu apa care clocoteste si dam focul incet. Daca este nevoie, desprindem papanasii de fundul cratitei cu ajutorul unei palete sau al unei linguri de lemn.

6. Lasam papanasi sa fiarba timp de 8-9 minute. In acest timp preparam pesmetul. Punem untul si uleiul intr-o tigaie si, dupa ce se incinge bine amestecul, adaugam pesmetul. Amestecam continuu pana cand pesmetul devine aramiu. Luam pesmetul de pe foc, il lasam 5-6 minute sa se racoreasca si ii adaugam zaharul si scortisoara.

7. Scoatem papanasii cu o paleta si ii dam prin pesmet.

  • Servim papanasii cu smantana amestecata cu zahar pudra dupa gust si cu gem.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker