Prajitura cu iaurt insiropata

Prajitura cu iaurt insiropata
Prajitura cu iaurt insiropata este un desert simplu, dar extrem de savuros! Aceasta e fost foarte apreciata si s-a pastrat perfect pana a doua zi. In trecut am facut aceasta prajitura cu iaurturi pe care le primea copilul la gradinita, acum am preparat-o cu iaurt cremos. Este senzationaal!
Cateva sfaturi!
- Lasam prajitura 5-8 minute la racorit, abia apoi o insiropam cu siropul fierbinte.
- Masurare. Masuram toate ingredientele cu aceeasi cana.
- Citrice. Putem adauga zeama si coaja de lamaie si de portocala, asa cum am facut eu sau putem adauga doar coaja si zeama de lamaie.
- Daca ramane pentru a doua zi, acoperim prajitura cu folie alimentara.
- Fara mixer. Nu este nevoie de mixer pentru prepararea acestei prajituri. Omogenizam ingredientele cu ajutorul unui tel.
Ingrediente:
- 4 oua
- 1 cana de zahar/ 250 gr
- 1 cana de ulei
- 1 cana de faina
- 1 cana de gris
- 2 iaurturi / 280 gr
- 1 plic de praf de copt
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- Sirop: 1 cana de apa, 4 linguri de zahar, zeama de la o jumatate de lamie + zeama de la o jumatate de portocala, coaja de citrice.
Cum preparam Prajitura cu iaurt insiropata
1.Mai intai amestecam ouale cu zaharul cu ajutorul unui tel. Adaugam uleiul si iaurtul si omogenizam.
2.Adaugam faina, grisul, praful de copt, esenta si coaja de lamaie si amestecam bine. Toate le masuram cu aceeasi cana.
3.Turnam compozitia intr-un vas de yenna si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.
4.Pentru sirop punem apa impreuna cu zaharul la fiert pana cand se topeste zaharul. Adaugam zeama si coaja de citrice si turnam tot siropul deasupra prajiturii racorite timp de 5-8 minute. Lasam prajitura sa se raceasca si o putem portiona. Pofta buna!