Briose pufoase
Briose pufoase
Briose pufoase sau cum poti face un desert delicios si rapid acasa. Briosele au fost intodeauna apreciate atat de cei mici, cat si de cei mari. Se prepara usor si sunt foarte aromate. In plus, pot fi servite chiar si la aniversari sau alte ocazii, fiind deserturi mici si fara crema. Stiti cat de bine miroase in casa de la capsunile alea coapte?
Sfaturi!
- Capsunile se pot inlocui cu alte fructe: cirese, visine, afine, zmeura, bucati mici de piersici sau nectarine.
- Din aceasta compozitie mi-au iesit fix 12 briose.
- Briosele se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
- Reteta usoara. Briosele se prepara din cateva ingrediente de baza: oua, lapte, faina, praf de copt si capsuni si sunt extrem de aromate.
Ingrediente:
- 3 oua
- 5 linguri de zahar
- 7 linguri cu varf cu faina
- 7 linguri cu lapte
- 1 plic de praf de copt
- esenta de vanilie
- 100-150 gr capsuni
- zahar pudra
- un praf de sare
Cum preparam Briose pufoase
1.Mai intai spalam bine capsunile, le scurgem de apa si le taiem cubulete.
2.Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam 4 linguri de zahar si le spumam bine.
3Mixam galbenusurile cu 1 lingura de zahar, apoi adaugam laptele si esenta.
4.Turnam compozitia de galbenusuri peste albusuri, apoi adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam usor cu o spatula. Adaugam jumatate din cantitatea de capsuni si punem compozitie in tava de briose tapetata cu hartie de copt. Aproximativ 3/4 trebuie sa fie pline hartiile.
5.Adaugam restul de capsuni deasupra brioselor si le dam la cupotrul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea. Le pudram cu zahar pudra. Pofta buna!
Din categoria brioselor cu fructe, va recomand si briosele cu banane si ciocolata.