BiscuitiDulciuri de post
Biscuiti de post cu fructe de padure
Biscuiti de post cu fructe de padure
Biscuiti de post cu fructe de padure – biscuiti rapizi cu gem de fructe de padure. Gemul de fructe de padure este acrisor, iar biscuitii ies deliciosi.
Sfaturi și trucuri pentru succesul rețetei:
- Nu lasati mai mult de 12-13 minute biscuitii la cuptor, desi va vor parea moi. Cand se racesc se intaresc si vor deveni crocanti.
- Biscuitii se pot da prin zahar pudra sau se pot lasa fara, eu am facut o tava cu zahar pudra, o tava fara zahar pudra. Cei fara zahar pudra au fost mai pufosi, cei cu zahar pudra au fost crocanti la exterior si moi la interior.
- Inlocuiri. Gemul de fructe de padure se poate inlocui cu gem de zmeura, de prune, de trandafiri sau orice alt gem mai gros.
Ingrediente:
- 300 gr gem
- 330-340 gr faina
- 50 ml ulei
- 50-60 gr zahar
- 1 plic de praf de copt
- 1 lingurita de cacao ( aprox 7-8 gr)
- optional: zahar pudra vanilat pentru pudrat biscuitii
Mod de preparare.
1.Mai intai amestecam gemul cu uleiul si cu zaharul.
2.Adaugam faina, praful de copt si cacao si framantam un aluat moale, uleios si nelipicios.
3. Ungem mainile cu ulei, formam bilute si le dam prin zahar pudra. Putem sa ii lasam fara zahar pudra, iar atunci apltizam putin bilutele. Punem biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt la distanta de 1-2 cm unul de celalalt.
4.Coacem biscuitii timp de 13-14 minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Simpli si deliciosi! Sunt cei mai buni calzi 🙂
Pofta buna!