BiscuitiDe CraciunPrajituri

Turta dulce ornata cu Royal Icing

Turta dulce ornata cu Royal Icing

Turta dulce ornata cu Royal Icing este o turta dulce delicioasa si foarte pufoasa. Turta dulce este unul dintre deserturile preferate de copii mai ales in preajma sarbatorilor de iarna. Desi pare greu dde facut, va spun ca nu este deloc. Unul dintre secretele unei turte dulci pufoase este sa fie coapta fix 7 minute. Desi pare moale si nefacuta, aceasta se va intari atunci cand se raceste.

Cateva sfaturi pentru o turta dulce reusita!

  • Asa cum spuneam mai sus, turta dulce nu trebuie coapta mai mult de 7 minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
  • Pentru o turta dulce pufoasa, aluatul trebuie sa se odihneasca la frigider minim 5-6 ore. Acesta poate sta la frigider si pana la 24 de ore. Aluatul de turta dulce poate fi si congelat.
  • In aluatul pentru turta dulce se adauga o lingurita de condimente fin maruntite pentru vin fiert. Acestea pot fi inlocuite cu : cuisoare, anason stelat, coaja de portocala toate maruntite fin.
  • Blatul de lucru si aluatul trebuie presarate din abundenta cu faina atunci cand il intindem deoarece este foarte lipicios.
  • Am ornat in trecut turta dulce cu ciocolata din lipsa de timp si este foarte gustoasa si asa.

Ingrediente:

  • 175 g miere
  • 270-280 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 5 g bicarbonat
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingura de cacao
  • 70 g zahar
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1 lingurita condiment fin maruntit pentru vin fiert 

Ingrediente Royal Icing:

  • 1 albus de ou/ 50 gr
  • 220 gr zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • un praf de sare
  • + optional  colorant alimentar si diverse ornamente

Cum preparam turta dulce

1.Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacao si condimentele.

2.Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de lapte si amestecam bine. Rezulta un aluat moale si lipicios. Il punem in folie alimentara si dam la rece pentru minim 5-6 ore.

 

3.Presaram din abundenta faina pe blatul de lucru si deasupra aluatului si intindem foi mici cat sa decupam 5-6 portii de turta dulce. Aluatul este lipicios si se lucreaza greu cu el, insa daca adaugam suficienta faina, se va intinde usor. 

4.Decupam turta dulce, o asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 7 min. Nu lasati mai mult ca se va intari cand se raceste. Am copt 3 tavi de turta dulce, aproximativ 70 de bucati. 

5.Pentru prepararea Royal Icing spumam albusul cu un praf de sare. Adaugam zaharul pudra si mai mixam 5-6 minute pana compozitia noastra devine cremoasa iar zaharul este complet dizolvat. Adaugam zeama de lamaie si amidonul alimentar si mai mixam un minut. 

6.Ornam turta dulce cu Royal icing si lasam deoparte turta dulce aproximativ 30-40 de minute pentru ca pasta de Royal Icing sa se intaeasca. 

  • Depozitam turta dulce in cutii ermetic inchise. Pofta buna si sarbatori frumoase sa aveti!

Va las in continuare intreaga categorie cu preparate pentru Craciun aici.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker