Torturi

Tort de morcovi

Tort de morcovi

Tort de morcovi – un tort delicios cu o crema fina de branza. Blatul de morcovi este un blat umed ce nu are nevoie de mult zahar in compozitie, morcovul fiind una dintre cele mai dulci legume. Fata imi cerea de ceva timp sa ii fac tort de morcovi ca la Mc, asa ca m-am conformat 🙂

Sfaturi pentru Tort de morcovi:

  • Nu este nevoie de mixer pentru prepararea blatului, ingredientele se amesteca cu un tel sau cu o spatula. 
  • Blatul de morcovi este unul umed ce nu necesita insiropare. Daca doriti totusi sa il insiropati, faceti un sirop de zahar ars. 
  • Crema de branza nu este extrem de dulce si se potriveste perfect cu blatul de morcovi. 
  • Se poate folosi smantana pentru frisca sau frisca lichida pentru prepararea cremei. 

Ingrediente blat:

  • 300 gr morcovi razuiti
  • 3 oua
  • 200 gr zahar brun
  • 200 ml ulei
  • 100 gr iaurt
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare

Crema:

  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 150 gr crema de branza
  • 2-3 linguri de miere

Mod de preparare blat.

1.Mai intai punem intr-un bol faina, paful de copt, bicarbonatul, scortisoar, ghimbirul macinat si praful de sare. Amestecam ingredientele.

2.In alt bol punem ouale si zaharul si le batem cu telul cateva minute. Adaugam uleiul si iaurtul si incorporam bine. Adaugam si morcovul ras pe razatoarea mica.

3.Adaugam usor aceasta compozitie peste ingredientele uscate( faina) si amestecam usor cu o spatula.

4.Tapetam o forma de copt cu diametrul de 20 de cm cu hartie de copt si turnam compozitia. Coacem blatul timp de 45-50 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.  Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca blatul este copt. Lasam blatul la racit si apoi il impartim in 3 blaturi. ” Cocoasa” blatului am sfaramat-o si am folosit-o la ornatul tortului.

5.Pentru crema mixam smantana pentru frisca , adaugam mierea si crema de branza si mai mixam 1-3 minute.

6.Asamblam tortul si oprim crema si pentru imbracat. Ornam cu partea de blat sfaramata. Dam tortul la rece 3-4 ore inainte de servire. Pofta buna!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker