Aluaturi dulciPrajituriRetete internationale

Placinta cu dovleac- American Pie

Placinta cu dovleac- American Pie

Placinta cu dovleac- American Pie este un fel de tarta cu un strat generos de piure de dovleac. Din punctul meu de vedere este mult mai gustoasa decat clasica placinta cu dovleac.

Dovleacul este leguma vedeta a toamnei, iar atunci cand il coacem miroase atat de bine in casa noastra!

Dovleacul

  • Dovleacul este o leguma cu un nivel foarte scazut de calorii, insa o sursa extraordinara de vitamina A, bogat in anti-oxidanti si alte vitamine.
  • Dovleacul poate fi consumat in placinte, tarte, prajituri, fiert sau copt, in supe sau budinci.
  • Dovleacul se poate pastra mai mult timp la loc racoros, pana la 2 luni. Daca este taiat, se pastreaza la frigider cateva zile.

Sfaturi pentru prepararea Placintei

  • Dovleacul se curata de coaja si de seminte. Semintele se pot usca si consuma. Pulpa de dovleac fierbe destul de repede, in 25-30 de minute este gata.
  • Aluatul tartei este moale si uleios, usor de intins.
  • Pregatirea tartei nu dureaza mult si sunt necesare putine ingrediente. Preparare usoara.

Ingrediente aluat:

  • 300 gr faina
  • 120 ml ulei
  • 60 ml lapte rece
  • un praf de sare

Ingrediente umplutura:

  • aprox. 1 kg dovleac
  • 180 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • scortisoara

Mod de preparare.

1.Pentru aluat: punem intr-un bol faina, adaugam unpraf de sare, uleiul si laptele si framantam un aluat moale si uleios, dar nelipicios.

2.Dovleacul il curatam de coaja, il taiem cuburi si il punem la fiert.

3.Pasam dovleacul fiert si il lasam la racit. Adaugam zaharul, laptele, ouale si scortisoara si amestecam.

4.Intindem aluatul pe o hartie de copt si il punem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Adaugam compozitia de dovleac si dam placinta la cuptorul preincalzit la 200 de grade. O lasam aproximativ 25-30 de minute sau pana cand este gatita suficient.

5.Putem sa ornam placinta cu frisca. Taiem si savuram cand se raceste. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker