Aluaturi dulciPrajituri

Gogosi pufoase cu ciocolata

Gogosi pufoase cu ciocolata

Gogosi pufoase cu ciocolata – unul dintre cele mai iubite si mai savuroase delicii. Fie ca sunt preparate acasa sau servite la o patiserie, aceste delcii ne rasfata papilele gustative si ne ofera o stare de fericire imediata. Noi le iubim atat umplute cu ciocolata, cat si cu crema de vanilie. Uneori adaugam si zmeura sau afine alaturi de crema de vanilie. Sunt senzationale!

Ciocolata. Folosim crema de ciocolata gen Finetti sau Nutella. Crema o introducem la final cu ajutorul unui pos sau a unei seringi pentru ornat.

Bine de stiut!

  • Dupa ce decupam gogosile, inainte sa le prajim, le mai lasam inca 25-30 de minute la dospit.
  • Imediat ce adaugam gogosile in tigaie, le stropim cu ulei incins din abundenta si veti vedea cat de mult cresc in acest timp. Ne folosim de o paleta sa o spatula metalica.
  • In tigaie trebuie sa fie suficient ulei pentru prajit si neaparat sa fie incins bine atunci cand adaugam gogosile pentru ca acestea sa creasca frumos.
  • Daca va raman pentru a doua zi, le acopriti cu folie alimentara pentru a nu se intari.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 gr zahar
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita cu unt moale/ 20 gr
  • aprox 600 gr faina
  • 1 lingurita coaja razuita de lamaie
  •  zahar pudra pentru glazurat + 4-5 linguri de Finetti 

Cum preparam Gogosi pufoase cu ciocolata

1.Mai intai dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in laptele caldut.

2.Adaugam ouale, untul moale, apoi faina si coaja de lamaie si framantam un aluat moale, dar nelipicios.

3.Lasam aluatul la dospit timp de aproximativ o ora in loc calduros.

4. Imprtim awlutul in doua parti si intindem fiecare parte in cate o foaie grosa de aproximativ un cm. Decupam gogosile cu ajutorul unui pahar cu gura larga. Le acoperim apoi cu un prosop de bucatarie si le mai lasam la dospit inca 25-30 de min.

5. Prajim gogosile in suficient de mult ulei incins stropindu-le din abundenta cu ulei incins. Dupa ce le prajim le tavalim prin zahar pudra  si le umplem cu ciocolata. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker