Prajitura cu mere si crema de branza
Prajitura cu mere si crema de branza
De fiecare date ne raman cateva mere pe care nu le mai mananca nimeni. Iar Prajitura cu mere si crema de branza a fost solutia cea mai gustoasa pe care am gasit-o. Sotul vrea doar prajituri cu crema si uite asa am improvizat putin, am caramelizat merele ca pentru placinta, am adaugat o crema de branza cu frisca si biscuiti si a iesit un deliciu. Cei care au incercat aceasta prajitura, pot confirma!
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 5 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
Ingrediente umplutura:
- 4-5 mere
- 1 pachet de biscuiti simpli
- 200 ml frisca lichida indulcita
- 100 g crema de branza
- 5 linguri de zahar
- 50 ml lapte
- 50 g unt
Mod de preparare prajitura simpla cu mere si crema de branza.
1.Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o bezea tare. Adaugam galbenusurile, faina si praful de copt si incorporam cu o lingura de lemn.
2. Punem compozitia intr-o tava( 18/28cm) tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
3.Caramelizam 4 linguri de zahar, adaugam untul si lasam la foc mic inca 2-3 minute, apoi adaugam merele curatate de coaja si date pe razatoarea cu ochiuri mici. Lasam aprox. 10 minute pe foc. Optional: puteti adauga un praf de scortisoara.
4. Mixam frisca lichida, adaugam crema de branza si mai mixam 1 minut.
5.Peste blatul cald, punem merele impreuna cu zeama lasata de ele imediat ce le luam de pe foc si apoi adaugam un strat de biscuiti trecuti 7-8 secunde prin lapte indulcit cu o lingura de zahar.
6. Ornam prajitura cu crema de branza. Pofta buna!