Prajituri

Nuci- fursecuri fragede

Nuci- fursecuri fragede

Nuci- fursecuri fragede cu crema de ciocolata si aroma de rom am facut astazi impreuna cu fetita mea. Insa, o parte dintre nuci le-am umplut cu gem de afine combinat cu biscuiti zdrobiti si stiti ceva, au fost cele mai apreciate. Am facut doar o compozitie de aluat si a iesit un platou mare de nuci, aproximativ 50 de nuculite.

  • Nucile au fost desertul copilariei mele. Si avea mama o forma veche cu care le cocea la flacara.
  • Am copt nucile in forma electrica. Se coc destul de rapid, sunt spornice si castigam timp.

Sfaturi!

  • Aluatul pentru nuci nu se lasa la dospit.
  • Formam bilute mici de marimea unei masline.
  • Surplusul de aluat de la nucile coapte nu se arunca, se adauga in crema cu care le umplem. Putem umple nucile cu crema de ciocolata, cu crema Bounty sau cu gem amestecat cu biscuiti sfaramati.
  • Putem rostogoli nucile prin zahar pudra la final.

Ingrediente aluat:

  • 2 oua mari
  • 125 g unt moale
  • 360 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 stropi de esenta de vanilie

Ingrediente crema:

  • 250 gr Finetti
  • 100 gr unt
  • 50 ml lapte
  • biscuiti sfaramati ( aprox. 100 gr) 
  • esenta de rom 

Mod de preparare.

 

1.Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul moale, de la temperatura camerei cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina.

2. Facem bilute mici de 4- maxim 5 grame din aluat ( cat o maslinuta mica). Daca vor fi mai mari, va iesi multa compozitie din formele de nuci. Eu am cantarit la inceput, apoi le-am facut pe urmatoare aproximativ cat primele de mari.

3.Coacem bilutele in forma de nuci cateva minute sau cat este nevoie pentru a fi aurii, nu arse.

4.Pentru crema procedam astfel: punem intr-un bol untul, ciocolata si laptele si le dam la cuptorul cu microunde pana cand se topesc.  Adaugam surplusul de aluat de la nucile coapte si  biscuiti sfaramati astfel incat sa devina o compozitie groasa care sa nu curga din nuci. Adaugam si esenta de rom, o prietena a ciocolatei 🙂

5.Umplem nucile cu aceasta compozitie.  Mie nu mi-a ajuns crema de ciocolata asa ca am amestecat dulceata de afine cu biscuiti sfaramati si am umplut nucile care mi-au ramas ( aproximativ12-13 nuci) si toti le-au apreciat mai mult pe acestea cu dulceata. Incercati si asa. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker