Prajituri

Prajitura cu mere caramelizate si frisca

Prajitura cu mere caramelizate si frisca

Prajitura cu mere caramelizate si frisca este una dintre cele mai delicioasa si, in acelasi timp, foarte rapida. Am reteta de la draga mea fosta colega cu care discutam intr-o pauza in cancelarie si-mi spunea ca are de gand sa faca prajitura simpla cu mere. De atunci am preparat-o si eu de nenumarate ori si de fiecare data a fost un succes.

  • Nu este nevoie sa separam albusurile de galbenusuri pentru prepararea pandispanului.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 4 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Pentru stratul de mere: 8 mere medii spre mari + 1/2 lingurita scortisoara + 4 linguri de zahar + 1/2 lingura de zeama de lamaie 
  • + 200 ml frisca lichida Meggle

Cum preparam Prajitura cu mere caramelizate si frisca

1.Mai intai preparam blatul de pandispan. Mixam ouale cu zaharul pana cand devin o spuma densa, groasa. Adaugam uleiul, apoi faina si praful de copt, apoi esenta si le incorporam usor cu o spatula. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem pandispanul timp de 30-35 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

2.Cat timp se coace pandispanul preparam merele. Curatam merele de coaja, le razuim pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem impreuna cu 4 linguri de zahar pe foc sa se caramelizeze. Le lasam aproximativ 10 minute astfel incat sa isi lase zeama. Le luam de pe foc, adaugam scortisoara si zeama de lamaie si amestecam bine.

3. Lasam blatul 8-10 minute la racorit, apoi adaugam deasupra lui un strat uniform de mere caramelizate impreuna cu siropul lasat de acestea. Lasam blatul sa se raceasca complet si adaugam un strat de frisca. Putem orna cu ciocolata razuita.

Lasam prajitura cel putin 2-3 ore la rece inainte de portionare si o portionam cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecuta prin jetul de apa fierbinte. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker