PrajituriRetete Vechi

Negresa pufoasa cu ciocolata

Negresa pufoasa cu ciocolata

Negresa pufoasa cu ciocolata cred ca este printre cele mai simple si mai vechi retete de prajituri. Pe cat de usor se prepara, pe atat de delicioasa este. In plus, este spornica, pufoasa, usor sfaramicioasa si daca ii adaugam si ciocolata, este pur si simplu divina.

Sfaturi!

  • Este o prajitura spornica, am copt-o in tava mare de 25/35 cm
  • Se coace rapid, in aproximativ 25 de minute a fost gata. Am setat cuptorul la 200 de grade.
  • Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se unge cu ciocolata.
  • Putem folosi Nutella, Finetti sau ciocolata cu lapte topita. Daca folosim tableta de ciocolata cu lapte, atunci o topim cu 3-4 linguri de lapte. Astfel, ciocolata va ramane moale, nu se va intari. La fel si pentru cremele de ciocolata, le topim cu putin lapte.
  • Optional. Negresa se poate lasa si neglazurata cu ciocolata. Insa, noi suntem fani ciocolata, asa ca de fiecare data o glazuram.
  • Reteta usoara. Cred ca este printre cele mai usoare retete de prajituri. Avem nevoie de 6 oua, 300 gr unt, zahar,  faina, praf de copt, cacao, esenta.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 300 g unt / margarina Unirea
  • 300 g zahar
  • 250 g faina
  • 20 g cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • + 3-4 linguri de Finetti, 4 linguri de lapte, nuca de cocos

Mod de preparare.

1.Mai intai mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

2.Se mixeaza apoi untul sau  margarina  de la temperatura camerei cu zaharul timp de 4-5 minute. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.

3.Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si incorporam usor cu o spatula.

4.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25- 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

5.Lasam negresa la racit, apoi o portionam si adaugam ciocolata topita cu lapte deasupra. Presaram nuca de cocos. Pofta buna!

Va sugerez sa incercati si negresa insiropata cu ciocolata.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker