Aluaturi dulciPrajituri

Strudel cu mere cu foi de casa

Strudel cu mere cu foi de casa

Strudel cu mere cu foi de casa este un delicu, aromat si savuros. Foile se fac usor, iar compozitia de mere necesita usoara caramelizare si un strop de scortisoara pentru un plus de aroma.

Foile pentru strudel sunt fragede, moi si ideale atat pentru placinta rulata cat si pentru cea asezata in straturi.Eu am facut aluatul cu untura, dar iese la fel de bun si cu unt.

Ingrediente aluat:

  • 600 g faina + 200 g pentru intins foile
  • 300 ml apa calduta
  • drojdie cat o nuca
  • 1 lingura cu varf cu untura 
  • 2 linguri cu zahar
  • un praf de sare

Ingrediente umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 1 cana de zahar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 50 g nuca
  • zahar pudra pentru presarat deasupra.

Cum preparam Strudel cu mere cu foi de casa

1.Mai intai framantam aluatul. Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in  apa calduta, adaugam zaharul si  apoi adaugam acest amestec peste faina.

2.Adaugam si untura si  framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina. Lasam aluatul deoparte si trecem la pregatirea merelor.

3.Curatam merele de coaja ( puteti sa le lasati si cu coaja), le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugam 1 cana de zahar si punem intr-o tigaie la foc mediu. Lasam pana cand se evapora zeama lasata de la mere, aprox. (15-20 de min), adaugam scortisoara si lasam deoparte.

4.Impartim aluatul pentru placinta in 5 parti. Intindem fiecare foaie, dar pentru a se intinde cat mai bine presaram din abundenta faina atat pe blat, cat si deasupra foii. Presaram mere pe toata suprafata foii intinse, adaugam nuca taiata grossier si rulam.

Eu am intins foile pe hartie de copt pentru a-mi fi cat mai usor sa le rulez.

Placinta cu mere cu foi fragede de casaPlacinta cu mere cu foi fragede de casa

5.Punem rulourile rezultate in tava tapetata cu hartie de copt, le portionam si le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

6.Presaram zahar pudra peste strudelul cald, acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la racit. Portionam inca odata dupa ce s-a racit complet.

Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker