Prajituri

Prajitura Delicia cu ciocolata

Prajitura Delicia cu ciocolata

Prajitura Delicia cu ciocolata este o prajitura extrem de delicioasa, asa cum arata si numele sau. Am numit-o Delicia pentru ca noua ne-a placut tare mult. Pentru ca ai mei iubesc prajiturile cu crema, iar eu eram in pana de idei, am facut rapid un pandispan pufos, am folosit crema de ciocolata alba pe care o folosesc la torturi de obicei si am galzurat-o cu ciocolata neagra. Un deliciu cu start generos de crema.

Bine de stiut!

  • Pentru blat am folosit o tava maricica cu dimensiunile 23/ 32 cm.
  • Blatul se poate insiropa cu diverse siropuri, compoturi sau cu lapte caldut si aromat.
  • Ciocolata. Am folsoit 180 gr de ciocolata alba si 180 gr ciocolata neagra.
  • Inlocuiri. Ciocolata neagra se poate inlocui cu Finetti sau Nutella.

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 7 linguri cu varf cu faina
  • 6 linguri de ulei
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de vanilie

Ingrediente crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 180 gr ciocolata alba + 50 ml lapte

Sirop:

  • 150 ml lapte
  • 1 lingura cu varf cu zahar pudra
  • esenta de vanilie

Glazura:

  • 180 gr ciocolata cu minim 50 % cacao
  • 60 ml lapte

Cum preparam Prajitura Delicia cu ciocolata

1.Preparam mai intai blatul. Mixam ouale cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul, praful de copt si faina in 3 reprize si amestecam usor cu o spatula. Adaugam la final si cacao si esenta si le incorporam bine. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea ( aprox. 25-30 de min). Lasam blatul la racit.

2.Pentru crema mixam frisca lichida si apoi adaugam ciocolata topita cu 50 ml de lapte si mai mixam 1 minut.

3.Pentru sirop incalzim laptele, adaugam o lingura de zahar pudra si esenta de vanilie.

4.Insiropam blatul, nivelam crema deasupra acestuia si apoi turnam glazura. Pentru glazura topim ciocolata cu 70 ml de lapte. Dam prajitura la rece pentru 3-4 ore si o portionam cu un cutit cu lama lata trecuta prin apa fierbinte. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker