Negresa insiropata cu ciocolata
Negresa insiropata cu ciocolata
Negresa insiropata cu ciocolata facuta dupa reteta de Islak kec- o reteta turceasca. Cu siguranta o veti iubi daca va place ciocolata.
Ciocolata
- Numită, în trecut, „hrana zeilor” şi adorată astăzi de iubitorii de dulciuri din toate colţurile planetei, ciocolata nu mai este de mult timp doar un simplu desert.
- Se spune că mirosul ciocolatei poate crește intensitatea undelor cerebrale theta, ceea ce duce la o stare de relaxare imediată?
- Cacaua provine din fructul arborelui de cacao, fiind produsul final al unui proces ce implică prăjirea și pisarea boabelor.
- Ingrediente simple. Această rețetă necesită ingrediente de bază pe care le puteți cumpăra de la orice magazin: oua, lapte, ulei, cacao, faina, praf de copt, fistic.
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 180 gr zahar
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
- 220-230 gr faina
- 2 plicuri praf de copt
- zahar vanilat
- 3 linguri cacao
Ingrediente sirop:
- 300 ml lapte
- 100 gr unt
- 150 gr zahar
- 3 linguri cacao
- + nuca macinata
Mod de preparare.
1.Se mixeaza ouale cu zaharul pana cand devin o spuma densa.Adaugam apoi uleiul si laptele si amestecam cu un tel. Adaugam si faina, praful de copt si zaharul vanilat si incorporam usor cu telul. Compozitia este moale, mai moale decat la checul obisnuit. Nu va faceti griji, asa trebuie sa fie!
2.Ungem o tava de yenna cu unt topit, presaram faina si turnam compozitia.
3.Coacem checul in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
4.In acest timp pregatim siropul. Punem toate ingredientele intr-o craticioara si le punem pe foc pana cand ciocolata incepe sa se ingroase.
5.Imediat ce scoatem checul din cuptor il feliem si il lasam 5 minute la racorit. Apoi turnam tot sosul de ciocolata deaupra acestuia. Il lasam cel putin 2 ore la rece. Ornam checul cu nuca macinata sau cu bombonele colorate. Pofta buna!