Inghetata cu lapte condensat si ciocolata
Inghetata cu lapte condensat si ciocolata
Inghetata cu lapte condensat si ciocolata este o inghetata delicioasa, cremoasa, usor de preparat si ideala pe caldurile caniculare din aceasta perioada. Inghetata o iubesc doar preparata cu lapte condensat, desi in trecut am incercat multe variante, aceasta este fix pe placul meu fiind foarte cremoasa.
Cateva sfaturi
- Avem nevoie de ciocolata amaruie pentru prepararea acestei inghetate. Am folosit ciocolata de la Nestle, La Dessert cu 53% cacao.
- Lapte condensat. Folosim lapte condensat indulcit, din acela gros pentru prajituri. Eu cumpar de la Lidl de obicei caci in zona noastra doar acolo gasim.
- Din aceste ingrediente mi-au iesit 2 caserole de inghetata, insa depinde de marimea caserolei.
- Este indicat sa lasam caserola cu inghetata la temperatura camerei timp de 5-6 minute inainte de servire.
Ingrediente:
- 1 cutie de lapte condensat/ aprox. 400 gr
- 500 ml creme patisserie de la Meggle sau orice frisca lichida
- 200 gr ciocolata amaruie + 5 linguri de lapte
Cum preparam Inghetata sandwich cu ciocolata
1.Mai intai topim ciocolata impreuna cu laptele cateva secunde in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.
2.Mixam spuma frisca lichida apoi adaugam laptele condensat si ciocolata topita in 2-3 reprize si incorporam bine cu o spatula. Am adaugat si cateva pepite( cubulete mici) de ciocolata in compozitia de inghetata.
3. Adaugam inghetata in caserole si o dam la congelator timp de 3-4 ore sau pana cand se congeleaza perfect.
Pofta buna!
- Inghetata se pastreaza la congelator timp indelungat.
Va recomand si inghetata cu vanilie si capsuni, tot cu lapte condensat.