Desert Papanasi de casa
Desert Papanasi de casa
Desert Papanasi de casa sunt desertul nostru preferat si sunt atat de usor de facut… Iar sotul ma batea la cap de ceva vreme ca are pofta, nu puteam sa il refuz 🙂 Zis si facut! Din aceasta compozitie au iesit 8 papanasi medii, insa suficienti pentru a ne satisface pofta. Noi preferam sa servim papanasii cu gem de afine, asa ca acest gem il pastram special doar pentru papanasi.
Ingrediente:
- 2 oua
- 300 g branza de vaca
- 300 g faina
- 1 lingura de zahar pudra
- 1 lingura coaja de lamaie rasa
- 1 plic de praf de copt
- optional: un praf de scortisoara
- + smantana, gem, zahar pudra pentru topping
Mod de preparare papanasi de casa.
1.Dam branza pe razatoarea mare, sau daca este mai moale, o pasam cu furculita.
2. Adaugam apoi ouale, zaharul, coaja de lamaie si praful de copt si amestecam.
3. Adaugam faina si framantam aluatul. Acesta trebuie sa fie moale, dar nelipicios.
4. Incingem ulei intr-o tigaie, dar suficient cat sa acopere papanasii.
5. Formam bile de aluat si le facem o gaura in mijloc pentru a forma cercurile. Pentru fiecare cerc de aluat, formam cate o bila mica. Prajim papanasii in uleiul incins pana cand capata o culoare aurie frumoasa.
6. Scoatem papanasii pe un platou tapetat cu servetele de bucatarie pentru a elimina surplusul de ulei.
7. Smantana o amestecam cu 1 lingura de zahar, sau dupa gust. Servim papanasii calzi cu smantana si gem. Puteti folosi orice gem aveti la indemana, dar cel mai bun etse cel de afine. Pofta buna!
O alta reteta de prajitura delicioasa cu gem este prajitura frageda cu aluat razuit.
Va sugerez si aceste pachetele cu gem, sunt delicioase!
Ce fel d brânză folosim ?
La ingrediente nu e scris zahăr și ulei.
Nu ai scris ce faci cu biluța.
Eu am folosit branza sarata de vaca. Am scris zahar la ingrediente, este zahar pudra trecut iar cantitatea poate diferi in functie de gustul fiecaruia. Eu am folosit o lingura de zahar pudra. Iar in privinta bilutei, o prajim impreuna cu papanasii, face parte dintr-un intreg.