Desert la rece cu piscoturi
Desert la rece cu piscoturi
Desert la rece cu piscoturi- un desert rapid si delicios pentru care nu este nevoie sa pornesti cuptorul. Un desert de vara, as zice eu.
Sfaturi!
- Folositi fructe moi pentru a putea sa taiati cat mai frumos desertul. Se pot folosi si fructe din compot.
- Desertul se poate face si sub forma de tort.
- Inlocuiri: zmeura se poate inlocui cu orice fructe aveti la indemana. Se pot folosi cirese, piersici sau caise coapte bine, banane, afine sau capsuni. Esential este sa fie moi.
- Reteta simpla. Aceasta este o reteta foarte simpla si rapida. Si cu putine ingrediente.
- Zmeura este un fruct de vara bogat in fibre deosebit de gustos, dar si cu multe beneficii. Zmeura ajuta la arderea grasimilor, la consolidarea sistemului imunitar si chiar ajuta la o vedere sanatoasa.
- 100 g fructe de padure detin doar 52 de calorii, dar asigura 6,5 g de fibre din16% din aportul zilnic recomandat.
Ingrediente:
- 12-14 piscoturi
- 200 gr frisca lichida indulcita/ smantana pentru frisca
- 1iuart cremos / aprox.140 gr
- 100 g zmeura
- 1plic de gelatina
- optional: 1 lingura cu zahar pudra
- 100 ml lapte
Mod de preparare.
1.Mai intai hidratam gelatina in apa. O incalzim cateva secunde la microunde, pana cand particulele se topesc.
2.Mixam frisca lichida. Adaugam iaurtul si daca este nevoie mai adauga zahar pudra si mai mixam 3-4 secunde. Adaugam si gelatina si amestecam cu o spatula.
3.Tapeta o forma de chec sau o tava cu peretii detasabili cu folie alimenatara.
4.Piscoturile le trecem 1-2 secunde prin laptele incalzit si punem pe fundul tavii. Adaugam zmeura apoi crema toata.
5.Adaugam iarasi zmeura si acoperim cu piscoturi trecute prin lapte cald. Acoperim desertul si il dam la rece 1-2 ore. Rasturnam pe un platou, portionam si servim. Pofta buna!