Crema de zahar ars
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars este un desert fin, delicios si aromat. Este un desert care se pregateste foarte simplu si cu putine ingrediente.Acesta a fost desertul meu preferat in copilarie. O buna bucata de vreme i-am dus dorul 🙂 Acum nu il fac prea des, insa il ador. Iar in aceasta perioada am oua multe de la tara, asa ca desertul este nelipsit din frigider.
Ingrediente:
- 8 oua
- 800 ml lapte
- 200 g zahar + 180 g zahar pentru caramel
- esenta de vanilie
Mod de preparare.
1.Mai intai punem 180 de gr de zahar intr-o cratita si il caramelizam. Amestecam si il lasam pe foc pana cand se topeste zaharul si devine maroniu.
2. Imediat ce il luam de pe foc, intindem repede ( se intareste numaidecat) zaharul caramelizat pe fundul si pe peretii vasului in care vom coace desertul nostru.
3. Mixam ouale cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam laptele si esenta de vanilie si mai mixam 1 minut.
4.Adaugam compozitia de oua peste zaharul caramelizat si dam vazul la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Imediat ce dam crema la cuptor, reducem temperatura acestuia la 160 de grade. Coacem aproximativ 55-60 de minute sau pana cand incepe sa se inchege bine compozitia. Lasam crema de zahar ars sa se raceasca complet inainte de servire. Se poate rasturna pe un platou dupa ce ii desprindem cu un cutit marginile lipite de tava. Noi am servit direct din forme.
Va recomand si un tort cu crema de zahar ars si blat insiropat – https://farfuria-cu-gust.ro/tort-cu-crema-de-zahar-ars/