Fara coacereIn lumea ciocolateiPrajituri
Trufe cu cacao

Trufe cu cacao
Trufe cu cacao – bomboane moi facute acasa cu putine ingrediente insa atat de delicioase, aceste trufe sunt o modalitate minunata de a-ti rasfata simturile si de a impartasi bucuria cu cei dragi. Sunt preferatele fetei mele, dupa Lava Cake si mie imi place faptul ca se prepara in maxim 10 minute si doar cu 3 ingrediente.
Origine
Desi originea exacta a trufelor este neclara, se spune ca au fost inventate in Franta in secolul al XIX-lea. Initial aceste delicii erau create doar din ciocolata amaruie topita si smantana, insa de-a lungul timpului, reteta a evoluat oferind o varietate de arome si texturi.
Acoperire
- Trufele pot fi acoperite cu ciocolata amaruie topita sau cu cacao pudra.
- Lapte condensat . Folosim lapte condensat pentru prajituri. Acesta este gros si indulcit. Atentie! Nu folosim lapte condensat pentru cafea.
Reteta usora si fara coacere
- Aceasta reteta de bomboane se prepara foarte usor si la rece, nu avem nevoie sa pornim aragazul absolut deloc.
Ingrediente:
- 1 cutie lapte condensat/ aprox 400 gr
- 300 gr biscuiti Petit Beurre
- 1 lingura cu cacao + 2 linguri de cacao pentru finisat
Cum preparam Trufe cu cacao
- Sfarmam biscuitii bine cu ajutorul robotului de bucatarie si ii punem intr-un bol. Adaugam laptele condensat si cacao si incorporam bine. Va rezulta o compozitie tare, insa asa trebuie sa fie.
- Ungem mainile cu ulei si formam bilute putin mai mari sau chiar de dimensiunea unei nuci. Eu am avut si o forma de silicon pentru bomboane si am folosit-o pentru o parte dintre bomboanele mele. Restul le-am facut bilute.
- Dupa ce formam toate bilutele, le dam pe rand prin cacao scuturand usor surplusul. Nu este nevoie sa le dam la rece si putem sa le consumam imediat. Pofta buna!